Het gamen kan leiden tot assertieve jongeren - Artikelpost

Het gamen kan leiden tot assertieve jongeren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 817 | Aantal woorden: 499 | Datum: | 0 commentaar

Het gamen kan leiden tot assertieve jongeren

De inleiding

Na het uitvoeren van vele onderzoeken door een universiteit in Florida naar de gevolgen op het gedrag van verschillende personen (Vrouwen en mannen) door geweldadige games. De onderzoekers zijn dan tot het besluit komen dat het spelen van actie spelletjes kan leiden tot een assertiever en zelfs agressiever gedrag dat kort nadat de speler het spel heeft gespeeld nog even blijft. Dit fenomeen komt vooral voor met jongeren en personen in de puberteit. Mijn heeft ook kunnen besluiten dat men in gedrag geen verschil kan maken tussen jongens en meisjes.

We kunnen concluderen dat ...

Bovenstaand besluit is bekend gemaakt tijdens een congres van de APA (American Psychological Association) door onderzoekers aan de universiteit in Florida (Verenigde staten van Amerika). 

De onderzoekers van de APA hebben hun besluit genomen op basis van een 20 jarig onderzoek naar dit onderwerp. Slechts een aantal personen van de onderzochten lieten blijken dat er geen verband was tussen het spelen van geweldadige spelletjes en assertiviteit. Bij de anderen onderzochte personen bleek dat er wel degelijk een connectie of verband was tussen het spelen van een geweldadige game en hun gedrag.

Men liet de jongeren eerst aan een periode van tien minuten een game spelen, waarna men het gedrag erna bestudeerde. Men is toen tot de conclusie gekomen dat de daaropeenvolgende minuten de onderzochte persoon geweldadiger was dan daarvoor. De onderzoekers hebben ook ontdekt dat jongens langer gamen dan meisjes, m.a.w. de meisjes raken het spelen van games vroeger beu dan dat je jongens dit doen. Dit zou kunnen komen omdat de vrouwen minder voldoening halen uit het spelen van spelletjes.

We kunnen besluiten dat ...

Speelt het meisje een geweldadige game, dan is zij nadien ook agressiever en assertiever dan daarvoor. Men kan daaruit besluiten dat in de meeste gevallen het spelen van geweldadige games leidt tot jongeren of adolecenten die zich nadien assertiever gaan gedragen.Over de Auteur

Brent

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo