FB pix Inspiratie voor Drankspellen - Artikelpost

Inspiratie voor Drankspellen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 267 | Aantal woorden: 604 | Datum: | 0 commentaar

We weten allemaal dat drankspelletjes erg leuk kunnen zijn, maar soms heb je net even wat inspiratie nodig om een leuke te verzinnen. Geen probleem, want hieronder vind je een aantal van de leukste drankspellen van het moment.

Kingsen

Vrijwel iedereen die ooit een drankspelletje heeft gespeeld is wel bekend met Kingsen. Waar echter wel veel discussie over bestaat zijn de exacte Kingsen regels. Want welke kaart staat nou precies voor wat?

Het antwoord is niet makkelijk, want er is niet 1 juiste manier om dit spel te spelen. Elke vriendengroep koppelt bepaalde opdrachten aan specifieke kaarten en als je met 5 verschillende groepen het spel speelt, is de kans groot dat je 5 keer een net iets ander spel speelt. Dit hoeft echter geen probleem te zijn, want doordat je zelf kunt bepalen welke exacte regels je handhaaft, heb je genoeg variatie om in het spel aan te brengen!

Het spel eindigt zodra alle 4 de Koningen uit het spel zijn. Degene die de laatste Koning gepakt heeft moet vervolgens het glas drank in het midden leegdrinken. Vaak is dat een niet zo smakelijk mixje van verschillende dingen, maar wie weet heb je geluk!

Juffen

Heb je zin in een snel drankspel waar je geen benodigdheden voor nodig hebt? Dan zou je juffen kunnen overwegen. Tijdens dit spel heb je alleen een paar mensen nodig en verder helemaal niks! Iedere speler noemt een getal op, beginnend bij 1-2-3 etc. Elk getal met een 7 erin of dat voorkomt in de tafel van 7 moet echter vervangen worden door het woord "juf". Maak je een fout? Dan moet je drinken!

Dit spelletje kan al sneller moeilijker worden dan je in eerste instantie misschien denkt.

Mens Erger Je Niet

Mens Erger Je Niet als drankspel? Jazeker! Sterker nog, dit spel is als drankspel waarschijnlijk nog net een stukje leuker dan het origineel. Het fijne hieraan is dat veel mensen dit spel wel ergens in de spelletjeskast hebben liggen en je het gemakkelijk tot drankspel kunt omtoveren. Je speelt namelijk nog gewoon volgens de regels die je gewend bent, maar elke keer dat je van het bord gegooid wordt, moet je een shotje (of slokje van een drankje) nemen. Nog meer redenen om je te ergeren dus!

Er zijn ook speciale versies van dit spel op de markt waarbij de pionnen vervangen zijn door shotglaasjes. Ook leuk!

Jenga Drankspel

Misschien wel een van de leukste drankspellen van het moment is het Jenga drankspel. Je kunt dit spelletje op een aantal manieren spelen. Zo kun je ervoor kiezen dat je moet drinken zodra je de toren laat omvallen, maar nog leuker is om opdrachten toe te voegen aan het spel.

Elke steen die uit de toren gehaald wordt, staat voor een specifieke opdracht die je helemaal zelf kunt verzinnen. Deel slokken uit, laat iemand een handstand doen of knorren wanneer ze drinken en veel meer. Er is maar 1 limiet: je eigen creativiteit

Hopelijk hoef je je nu niet meer te vervelen wanneer je op zoek bent naar een nieuw drankspelletje voor de vrijdag- of zaterdagavond!Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo