Leer alles over cryptogrammen - Artikel Post - Artikel Marketing

Leer alles over cryptogrammen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: robbieh
Gezien: 574 | Aantal woorden: 437 | Datum: Wed, 19 Jun 2013 | 0 commentaar

Ben jij ook een enorme puzzelfanaat? Kan je niet uitgedacht raken over een moeilijk vraagstuk? Vind je het lastig om te luisteren naar iemand anders als je nog niet uit het antwoord bent van je puzzel? Leg je het liefst je puzzelboekje niet meer weg? Dan zijn cryptogrammen echt iets voor jou!Cryptogrammen zijn speciale kruiswoordpuzzels die gelden als hersenbrekers voor mensen met taalgevoel. Je krijgt bij deze puzzels alleen een omschrijving van een woord met een verborgen betekenis erin, de omschrijving is dus figuurlijk.

Er zit een hint in de boodschap die je krijgt op het gebied van de lettervolgorde, het doelwoord, de categorie of een hint. Soms is alleen een associatie de bedoeling of moet je de afzonderlijke woorden van de omschrijving omzetten naar een betekenis. Je hoeft absoluut geen letterkundig genie te zijn om in staat te zijn een cryptogram op te lossen, iedereen kan het leren en er behendig in worden. Om het cryptogram op te lossen moet de originele belettering worden hersteld. Er is geen omschrijving hetzelfde en het is de kunst om maar uit te vinden welk woord wordt bedoeld. Ben je eenmaal op weg, dan heb je geluk want dan is er vaak al een letter bekend van de gezochte oplossing. 

Deze puzzels zijn er vooral voor echte puzzelfans, want als dit puzzelvirus je eenmaal te pakken heeft zal je met dit soort puzzels niet snel meer aan iets anders denken...ze zijn echt heel verslavend!


Cryptogrammen zijn voor jong en oud en ze vergen nogal wat aandacht en concentratie van je brein. De kick is dan ook groot als je het je lukt om een cryptogram op te lossen. Wat we er wel bij moeten zeggen is, pas op, cryptogrammen oplossen is verslavend!

Over de Auteur

Rob is  een adviseur met een coachende stijl, die zich heeft gespecialiseerd in Persoonlijke ontwikkeling in lijn met organisatieontwikkeling, met het oog op ondernemerschap.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo