Spelletjes, niemand kan zonder ze - Artikel Post - Artikel Marketing

Spelletjes, niemand kan zonder ze

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: arslanjaveed78
Gezien: 514 | Aantal woorden: 409 | Datum: Mon, 23 Jul 2012 | 0 commentaar

 

Spelletjes zijn al eeuwen oud. Ze bestaan al sinds de oertijd, het is het amusantste tijdverdrijf die men kan bedenken. Men zegt dat spelletjes slechts voor kinderen is, maar dat is helemaal niet waar. Persoonlijk ken ik vele oudere mensen die graag nog spelletjes spelen. Neem maar eens een kijkje op online games, voor PC, X-Box, Playstation of Nintendo Cube. Daarop vind je talloze oudere personen die nog steeds spelletjes spelen.

De bekendste spelletjes, die enkel mensen vragen en geen voorwerpen zoals een computer of een console noch een bordspel zijn tikkertje en verstoppertje. Dit wordt ongetwijfeld in elke school in Europa gespeeld. Tikkertje is een spelletje dat het best met een grote groep gespeeld wordt, meestal met vijf personen of meer. De bedoeling is dat voor men start, er één persoon roept: ,, Voetjes van de grond!”, en diegene wiens voeten het laatst van de grond zijn, zal de tikker worden. De tikker hoort een persoon aan te raken, als die persoon aangeraakt wordt, wordt de aangeraakte persoon de tikker en heeft hij dezelfde taak als de vorige. Er zijn vele varianten op het spelletje, maar de basis blijft hetzelfde. De meest voorkomende aanpassingen zijn: als de voeten niet op de begane grond staan, kan men niet getikt worden, als de tikker een persoon aantikt kan de voorgaande tikker niet meer opnieuw getikt worden door dezelfde persoon (dit voorkomt misverstanden). Ook kan het zijn dat de persoon die aangeraakt werd door de tikker, met zijn benen open moet staan. Als een levend persoon daarna door de benen van een getikt persoon kruipt, dan is de getikte weer vrij om te lopen. In dit genre gaat het er dus om om samen zo lang mogelijk te overleven.

In het spel verstoppertje, gaat één persoon aftellen van twintig tot nul. Ondertussen gaan medespelers zich verstoppen, en kan de zoeker hen zoeken. Dit spel gaat door totdat alle verstopte personen gevonden zijn, diegene die het laatst gevonden werd wordt de volgende zoeker.Over de Auteur

 

Het spelen van online spelletjes bieden ons veel plezier.


 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo