FB pix Sudoku - Artikelpost

Sudoku

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2003 | Aantal woorden: 535 | Datum: | 0 commentaar

Sudoku is één van de meest populaire puzzel spellen in de wereld en wordt gespeeld door miljoenen mensen. Met eenvoudige spelregels kunnen complexe problemen worden opgelost, je hebt geen wiskundeknobbel nodig om dit spel te spelen, het enige dat erbij komt kijken is logisch nadenken.

De geschiedenis van het spel stamt al uit de 18de eeuw. Een Zwitserse wiskundige ontwierp het allereerste nummerspel “Latijnse Vakken” en de eerste puzzels met nummers verschenen in 1895 al in de Franse kranten. Maar het moderne Sudoku spel zoals we dat vandaag de dag kennen is bedacht door de Amerikaan Howard Garns in de jaren 70 die puzzels ontwierp voor het puzzelmagazine Dell. Zijn spel kreeg de naam Number Place.

Het spel waaide vanuit Amerika over naar Japan en kreeg in 1984 de naam Su Doku dat eenzame nummers betekend. Het spel werd hier zeer populair, dit kwam vooral omdat de Japanse tekens zich niet goed lenen voor woordspelletjes en de nummers die Sudoku gebruikt wel. Ook zijn de japanners gek op puzzel spelletjes als tijdverdrijf omdat ze vaak lange ritten moeten maken naar hun werk met de trein of metro.

Vanuit hier verspreide het populaire spelletje zich naar de rest van de wereld en ook naar Nederland. In elke krant of tijdschrift is tegenwoordig wel een Sudoku te vinden en ook het internet staat er vol mee. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op onze website http://www.sudokuonline.nl, de ultieme website voor de liefhebber van Sudoku puzzels met lessen voor de beginner, technieken voor de gevorderden, een Sudoku oplosser en maker, vele minigames en nog veel meer..

Zo lang als mensen het leuk vinden om hun geheugen eens flink op de proef te stellen zal Sudoku populair blijven en een geliefd onderdeel blijven van het dagelijks leven van miljoenen mensen.Over de Auteur

Mijn naam is Mirjam Visser

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo