Tempeliers in Gaming - Artikelpost

Tempeliers in Gaming

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 308 | Aantal woorden: 412 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn een groot aantal PC Games die het thema Tempeliers gebruiken in hun gameplay. De bekendste is Assassins Creed Rogue. Maar waar komt de fascinatie voor Tempeliers vandaan?

Van alle ridder orders zijn De Tempeliers het bekends. Begonnen als kleine orde ter bescherming van pelgrims tijdens de bedevaart naar Jeruzalem, groeide orde uit dat een grote orde in de 13de eeuw. Door conflicten in de Katholieke kerk werden de Tempeliers aan het einde van de 13de eeuw verboden, en gingen de Tempeliers ondergronds.

Vandaag de dag zijn er nog steeds Tempeliers actief. Niet als gewapende ridder, maar als begeleider van pelgrims. Langs de Jacobsroute naar Santiago de Compostella staat in de  bergen een pelgrim herberg gerund door een aantal Tempeliers.

De omstandigheden in de herberg zijn zeer primitief, de WC is een gat in de grond en wassen doe je in de beek die langs de herberg loopt. De Tempeliers verzorgen iedere dag een maaltijd en slapen doe je met elkaar op zolder. Voor pelgrims die op weg zijn naar Santiago de Compestella een bijzonder adres om te stoppen en te overnachten. Overnachten is overigens gratis, iets wat niet veel meer voor komt langs de route.

Verder langs de route zijn een aantal plaatsen die belangrijk zijn geweest bij de oorlog die de christenen hebben gevoerd tegen de moren, waarbij de moren door onder meer de Tempeliers uit Spanje zijn verdreven. De tempeliers waren tijdens deze oorlog een opvallende verschijning, met hun wapen op hun borst, wit met een rood kruis.

 

Dat pc games niet altijd de werkelijkheid volgen, vindt je in Assassins Creed Rogue. De gameplay vindt plaats in de18de eeuw in Noord Amerika. In deze tijd waren de Tempeliers al eeuwen niet meer actief. De scenes in de game zijn echter wel realistisch, de schepen, steden en landschappen komen overeen met de informatie die vanuit historisch perspectief bekend is over deze periode in Noord Amerika. Door de agressieve gameplay is deze game niet geschikt voor al te jonge gamers.Over de Auteur

Denda Games is uitgever van pc games. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo