FB pix Waarom bordspellen goed voor je zijn - Artikelpost

Waarom bordspellen goed voor je zijn

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 124 | Aantal woorden: 1028 | Datum: | 0 commentaar

Als kind leren we spelenderwijs. We voeden onze verbeelding door middel van spelletjes en talloze uren onschuldig plezier. Dit hoeft niet te stoppen als we volwassen worden, maar hoe ouder we worden, hoe belangrijker het is dat we de motor van onze verbeelding draaiende houden en deelnemen aan interactief spel en sociale activiteiten. Op Speelbord.com verzamelen we daarom de beste bordspellen die er zijn.

Hier zijn enkele redenen om te beginnen spelen:

1. Bordspellen maken je slim

Het spelen van games helpt je om die hersencellen echt uit te rekken terwijl je puzzels bouwt, problemen oplost, bewegingen onthoudt en je creatieve sappen laat stromen.

2. Ze helpen je te ontspannen

Bordspellen en bordspellen voor het hele gezin, samen met solo-bordspellen, hebben de neiging om het lachen aan het rollen te krijgen en met lachen komt een instroom van endorfines. Deze endorfines zijn de chemische stoffen die onze hersenen en ons lichaam ertoe brengen ons gelukkig en opgetogen te voelen. Hoewel deze natuurlijke chemicaliën ervoor zorgen dat we ons echt goed voelen, geven ze ook energie aan onze hersenen, waardoor men verjongd en klaar is voor een volgende uitdagende dag.

3. Een interactief spel kan relaties versterken

Als het gaat om het versterken van banden, of het nu met vrienden, je familie of een partner is, is er waarschijnlijk geen betere manier om echt contact met een persoon te maken dan door ze te leren kennen door middel van een informele activiteit waarbij persoonlijkheden nodig zijn om met elkaar om te gaan en vaak samen te werken. ander. Het is niet alleen belangrijk dat je tijd aan elkaar besteedt, maar je deelt ook een gemeenschappelijk doel terwijl je elkaar beter leert kennen.

4. Ze helpen je om aan je zelfvertrouwen te werken

Als je aan het gamen bent, moet je jezelf op de kaart zetten. Je wordt aangemoedigd om uit je schuchtere schulp te komen en een actieve rol te spelen in het spel dat voorhanden is. Hoewel dit voor sommigen misschien een beetje ontmoedigend lijkt, is de luchthartigheid en het plezier dat gepaard gaat met een bordspel genoeg om je de druk te laten vergeten terwijl je ontspant en met vertrouwen socialiseert.

Door games te spelen met mensen bij wie we ons op ons gemak voelen, ontwikkelt een persoon een sterker gevoel van bewustzijn en individualiteit. Dit leidt tot een groter gevoel van eigenwaarde en een bevredigend gevoel van opgenomen en "opgemerkt" te worden.

5. Het spelen van bordspellen versnelt je reacties

Niet alleen zullen een paar rondes van 30 seconden je hersens helpen als het gaat om algemene kennis, maar strategiespellen zoals schaken en Monopoly zullen je ook helpen om sneller te reageren wanneer je je in "het echte leven" op vergelijkbare strategische posities bevindt.

Het komt allemaal neer op logica en snel denken. Beide eigenschappen kunnen worden ontwikkeld door een paar rondes van je favoriete bordspellen te spelen terwijl je je bezighoudt met urenlang leuk amusement.

6. Ze helpen je geduldig te zijn

Van alle verbazingwekkende positieve punten die voortkomen uit het spelen van een eenvoudig bordspel, is leren geduldiger te zijn waarschijnlijk een van de belangrijkste factoren. Van moeten wachten op je beurt tot vaak uren doorbrengen voordat een doel is bereikt, deelnemen aan een uitdagend spel is een geweldige manier om zelfbeheersing te oefenen.

Winnen vergt strategie en geduld. Als deze twee dingen worden beoefend in een leuke en veilige omgeving waar stress verloren is en avontuur het spel is, dan zijn bordspellen ongetwijfeld nuttig voor zowel kinderen als volwassenen! Geduld is de sleutel, nietwaar? Ben je overtuigd? Kijk dan eens naar een lijst toffe gezelschapsspellen voor volwassen.Over de Auteur

webmaster van Speelbord.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo