Wat is een trampoline?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: martin | Via Artikel Post
Gezien: 1754 |
Aantal woorden: 349 |
Datum: Mon, 3 Jan 2011 |
0 commentaar
Op een trampoline zitten veel springveren bevestigd aan een sterk stuk stof. De veren zorgen voor een verend platform waarop je op en neer kunt springen. Normaal gesproken zijn het de veren die zorgen voor het bewegende gevoel, aangezien de stof zelf niet elastisch is. Trampolines bestaan ook uit een frame dat stevig en veilig is. Over het algemeen worden trampolines gebruikt voor het plezier, maar ook in sommige sporten wordt gebruik gemaakt van een trampoline.
De trampoline dateert uit het begin van de 20e eeuw, toen acrobaten een klein type trampoline gebruikten om hun acts op te doen. De trampoline zoals wij die kennen is in 1936 ontworpen door twee mannen; George Nissen en Larry Griswold. Zij maakten de trampoline om te kunnen oefenen met gymnastiek. De trampoline werd heel populair en in 1942 besloten ze dan ook om een bedrijf op te starten: Griswold-Nissen Trampoline & Tumbling Company. Het bedrijf was gevestigd in Cedar Rapids, Iowa.
De trampoline werd gebruikt om de U.S. Navy Flight School te helpen met het trainen van hun piloten, het gaf hen inzicht in ruimtelijke oriëntatie. Ook werd de trampoline gebruikt om astronauten te trainen. Hierdoor konden zij verschillende lichaamshoudingen ervaren tijdens de vlucht. Ook veel atleten maken van de trampoline gebruik om hun vaardigheden aan te scherpen.
Er zijn twee types trampolines: recreatief en competitief. Recreatieve trampolines zijn normaal gesproken gevormd in een cirkel, een rechthoek of een achthoek. Deze zijn over het algemeen iets minder stevig in vergelijking met de trampolines die competitief worden gebruikt. Het materiaal dat wordt gebruikt voor de recreatieve trampolines is een soort canvas of polypropyleen, wat waterdicht is. Competitieve trampolines worden gemaakt van staal en zijn uiterst duurzaam.
Een trampoline kan heel leuk zijn, maar je moet wel de veiligheidsvoorschriften opvolgen bij het gebruik ervan.
Over de Auteur
Martin schrijft artikelen om consumenten te adviseren.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen