FB pix Welke Game PC moet je kopen? - Artikelpost

Welke Game PC moet je kopen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3653 | Aantal woorden: 638 | Datum: | 0 commentaar

Een PC die helemaal optimaal geschikt is voor het spelen van Games kost je snel al meer dan 1800 euro. En 1800 euro voor een game PC is erg veel geld en dan wil je zeker weten dat je even vooruit kunt met het systeem. In dit artikel een paar tips voor een goede game computer en een indicatie van prijzen. Let op, dit artikel is in februari 2011 geschreven en bevat de op dit moment geldende componenten en prijzen.

Waar moet een game PC aan voldoen?

OmVoor het optimaal spelen van moderne spellen moet eigenlijk ieder onderdeel van de PC van zeer goede kwaliteit zijn. De meest belangrijke onderdelen die veel invloed hebben op de snelheid van de personal computer zijn:

  • de Processor (aantal en snelheid)
  • de Harde schijf (opslagruimte, leessnelheid, doorvoer snelheid, type)
  • het Interene Geheugen (type en hoeveelheid)
  • de Grafische Videokaart (processor, geheugen en type)
  • het moederbord (bussnelheid, type)

Op dit moment is de processor Intel Core i7 980X Extreme Edition 3,33 Ghz eigenlijk de snelste die je kunt plaatsen in jouw systeem. Er is geen game die meer capaciteit eist dan deze i7 kan bieden.

Het advies is om minimaal 8 GB intern geheugen te plaatsen in jouw gamePC. Eigenlijk is 12 GB nog beter en in combinatie met Windows 7 is dit helemaal geen probleem.

En voor hedendaagse games (dus geen tetris of een potje schaken) heb je een goede 3D kaart nodig. Hoe sneller de kaart de 3D omgevingen / objecten kan renderen / afbeelden, hoe soepeler de game speelt. En wil je een lekker groot LCD of LED scherm aansluiten? Dan mag je op de grafische kaart niet besparen! De ATI Radeon 6870 1GB is op dit moment één van de betere kaarten en een aanrader.

Snelle harde schijf

Qua harddisk hoef je niet persé een grote schijf te nemen. Echter zijn de prijzen zo laag dat je net zo goed wel een grote harddisk kunt nemen voor die paar euro extra. Er zijn ook harde schijven op de markt die werken met 10000 tpm in tegenstelling tot de standaard 7200 tpm. Echter deze harde schijfen zijn erg duur en de snelheidswinst is niet altijd merkbaar. Ook kun je 2 harddisks gebruiken en deze in een RAID-0 opstelling plaatsen. Dit kan de game computer ook sneller maken.

Wat kost een game pc?

Eigenlijk kun je al een leuke game pc kopen voor € 500,-. Maar je kunt ook een systeem samenstellen voor een bedrag van € 3.000,-. Waar zit nou dat verschil van 2500 euro nu in? Het verschil zit hem in de betere kwaliteit en hogere snelheid. Wat zijn je wensen? Hoe snel moet de game pc worden en wat moet je er allemaal mee kunnen? De antwoorden zijn voor iedereen anders en daarom is het tegenwoordig zo dat je je eigen game pc kan samenstellen. Dit werkt als volgt. Je begint als basis met een standaard opzet, een instapmodel en die kun je vervolgens naar eigen wens verder inrichten en verbeteren / versnellen. Je selecteert heel gemakkelijk een grotere hardeschijf of betere grafische kaart en ziet direct wat deze meer of minder gaat kosten.

Na het samenstellen van je eigen game computer gaan ze jouw unieke game pc in elkaar zetten zodat je een dag later al met jouw nieuwe game computer kan gamen!

 

Over de Auteur

Author - Hans De Boer :

Geschreven door Hans de Boer: Ik koop mijn game pc bij CPS Computers. Zij stellen de beste game computer voor je samen, geheel naar jouw wensen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 0.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Gaming Headset met Microfoon - Headset PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series en PC - 7.1 Surround Sound
Gaming Headset met Microfoon - Headset PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series en PC - 7.1 Surround Sound

€ 33,99
Toon product

JBL Quantum 350 - Gaming Headset - Draadloos - Over Ear - Zwart - PS4/PS5, PC & Nintendo Switch
JBL Quantum 350 - Gaming Headset - Draadloos - Over Ear - Zwart - PS4/PS5, PC & Nintendo Switch

€ 66,00
Toon product

Sony PlayStation Pulse Elite - Draadloze gaming headset
Sony PlayStation Pulse Elite - Draadloze gaming headset

€ 149,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo