Welke nadelen heeft te veel gamen? - Artikelpost

Welke nadelen heeft te veel gamen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 98 | Aantal woorden: 1088 | Datum: | 0 commentaar

Gamen is leuk! Het is zelf bewezen dat gamen gezond is, vooral voor de hersenen. Maar het is niet te ontkennen dat gamen ook nadelen heeft. Net zoals sommige games kunnen helpen bij het benutten van perceptuele en cognitieve vaardigheden, kunnen videogames er ook toe leiden dat kinderen en volwassen die te veel gamen een onaangepast gedrag ontwikkelen. Lees hier meer over de nadelen van te veel gamen.

Je gezondheid gaat achteruit

Langdurig spelen op een computer kan nadelige gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Om te beginnen zit je in één positie en druk je herhaaldelijk op dezelfde knoppen, wat kan leiden tot hand- en oogbelasting. Een lange spelsessie kan je lichamelijk moe maken, waardoor je prestaties op school of op het werk worden beïnvloed; Over het algemeen kan dit leiden tot een lager persoonlijk bereik.

Slapeloosheid

Het spelen van videogames kan slaapproblemen met als gevolg slapeloosheid veroorzaken. Zelfs te veel naar tv kijken kan maken dat je niet voldoende slaapt. En wanneer je verslaafd bent aan gamen, kan je ook slaapproblemen ontwikkelen.

Verslaving

Je hebt misschien iemand gezien die de gamecontroller altijd vasthield en een videogame speelde. Een videogame spelen is normaal, maar er een verslaving er van maken is erg. Iemand heeft de mogelijkheid om heel snel de niveaus te overschrijden. Zo'n persoon raakt snel verslaafd aan het spel. Wanneer je eenmaal verslaafd bent, zit je de hele tijd op één plek zonder jouw dagelijkse planning te handhaven en dit heeft invloed op jouw dagelijkse taken.

Verborgen kosten

Sommige online games maken gebruik van het "freemium" -model, wat betekent dat ze je gratis inhoud geven, maar je moet betalen om toegang te krijgen tot andere delen van de game. In de meeste gevallen is voor deze spellen een creditcard vereist om zich aan te melden en te beginnen met spelen. Deze worden automatisch in rekening gebracht als gebruikers besluiten nieuwe items of diensten te kopen. Geef nooit jouw kaartnummer voor freemium-spellen. Zelfs als jouw kind meer traditionele, op abonnementen gebaseerde games speelt, is het een goed idee om regelmatig je creditcardrekeningen te controleren om ervoor te zorgen dat er geen kosten in rekening worden gebracht. Daarom is het goed om eenmalig te investeren in een server zonder extra verplichtingen. Met Minecraft kan je oneindig lang spelen en je eigen games bouwen. Bezoek https://www.koopjeserver.nl/ voor meer informatie.

Het beperken van sociale verbindingen

Praten met een persoon tijdens het gamen in het comfort van thuis is een heel andere vaardigheid dan praten met een vreemde face-to-face. Gamers spelen vaak alleen en dat kan leiden tot gevoelens van sociaal isolement. Het kan er zelfs toe leiden dat je wordt losgekoppeld van de echte wereld, zodat je je volledig kan concentreren op de gamingwereld.

 Te veel gamen is tijdrovend

 Veel computerspellen vereisen een aanzienlijke inzet van tijd en energie om te voltooien, en spelers moeten andere bezigheden opgeven om zich te concentreren op het voltooien van hun favoriete spellen. Andere games vereisen regelmatige deelname om te voorkomen dat je niet succesvol bent in de game. Het resultaat is dat je vaak andere hobby’s moet verlaten en in plaats daarvan je tijd op de computer moet doorbrengen. Zo kan je je moeilijker aanpassen aan de buitenwereld.

Over de Auteur

Als ex-gamer heb ik alle nadelen van te veel gamen ervaren. Graag schrijf ik er nu een artikel over. Lees het hier.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo