FB pix Thuis een geweldig feest organiseren - Artikelpost

Thuis een geweldig feest organiseren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1564 | Aantal woorden: 860 | Datum: | 0 commentaar

Wil je graag thuis een feest houden, bijvoorbeeld voor een verjaardag? In dit artikel gaat het over verschillende aspecten waar je aan moet denken om van jouw feestje iets heel bijzonders te maken. Dat houdt in dat een goede voorbereiding het halve werk is. Waar moet je allemaal aan denken? Begin er nu mee en je bent sneller klaar dan je denkt, maar nu even de tijd nemen om het plan door te nemen. 

Gastenlijst
Je moet bij de gastenlijst jezelf een paar vragen stellen:
-    Nodig je zoveel mogelijk mensen uit of alleen mensen die elkaar kennen?
-    Wie mogen er komen?
-    Waarom ga je een feest geven en wie horen hier bij?
Een gemixt gezelschap kan heel gezellig en verfrissend zijn, maar vaak ontstaat er groepjesvorming. Je kunt van tevoren een inschatting maken van de mate waarin mensen contact zullen zoeken met elkaar. De rol van de gastvrouw/gastheer is belangrijk tijdens het feestje. Je kunt mensen met elkaar in contact brengen of ze aan elkaar voorstellen. Mensen hebben soms net even een zetje nodig en dan wordt het een gezellig feestje!

Uitnodigingen
Je kunt mensen uit gaan nodigen per SMS, maar je kunt ook een originelere manier kiezen. Een mail met een originele bijlage spreekt vaak al meer aan, maar een kaartje via de post maakt mensen toch wat nieuwsgieriger en ze weten dat je de tijd hebt genomen hen uit te nodigen.

Thema of dresscode
Een thema party kan letterlijk inhouden dat je je feestje compleet in jaren 60 stijl houdt dit is leuk want dan denk je ook aan verkleden. je kunt de hele avond hier op aan passen. Maar je hebt het risico dat het compleet kan mislukken wanneer de helft van de gasten zich toch niet aan het thema houdt. Maar je kunt bij een thema ook breder denken zoals aan een kleur die je steeds terug laat komen, bijvoorbeeld in je uitnodiging, in je decoraties en in je drankjes. Dit is eenvoudiger waar te maken en voor veel mensen ook leuker!

Muziek
De muziek maakt of breekt een feestje. Gezellig samen dansen hoort er bij, maar heb je een rustiger feestje dan kun je ook de tijd nemen voor het kiezen van andere muziek. Maak er tijd voor vrij en zorg dat je samen een leuke dag of avond gaat krijgen.

Inrichten van de ruimte
Als je het feestje 'gewoon' thuis houdt kun je deze ruimte aanpassen. Je kunt kiezen tafels aan de kant te schuiven, zodat er een open ruimte ontstaat. Maar bij kleinere gezelschappen kan de welbekende cirkel van stoelen heel gezellig zijn. Mensen vinden het vaak  fijn om te kunnen zitten. Als er te weinig ruimte is, kunnen ook statafels een uitkomst zijn. Maar als dat betekent dat de gasten de hele avond moeten staan, zal dit vaak niet gewaardeerd worden. mensen willen altijd een plaats  hebben waar ze ook kunnen zitten. Maar de belichting is binnenshuis ook belangrijk. Mensen houden van gedimd licht bij een feestje, zodat ze er op hun best uitzien en er een gezellige sfeer ontstaat, zorg ook voor mooie decoraties. Bij een thema kun je het feest aankleden met items van een thema.

Hapjes en drankjes
De hapjes en drankjes zijn zeer belangrijk op een feestje. Je moet zorgen dat je voldoende en verschillende soorten fris en alcohol hebt. Je kunt cocktails maken, maak bijvoorbeeld een welkomstcocktail. Je kunt dan eens proberen wat meer originele hapjes dan de standaard 'augurk in boterhamworst' of 'blokjes kaas met komkommer' te maken. Je hebt de tijd dus zoek origineel ideeën zodat je daar wat mee kunt doen en je feest meer aan gaat kleden. Maar aan de andere kant zijn deze hapjes vaak wel een succes en worden 'aparte' hapjes weer minder gegeten. Maar je wist vast en zeker ook dat de chips en nootjes altijd goed zijn. Je moet ook goed kijken naar de presentatie en gebruik daarbij mooie schalen. Je hoeft de hapjes -in tegenstelling tot drankjes- niet eindeloos aan te vullen. Wel is het vaak een welkome afwisseling om aan het einde van een feestje nog een warm hapje zoals minisaucijzenbroodjes of een sandwich te serveren, daar zijn de meeste mensen wel voor in!

Zorg voor een 'legende'
Je krijgt nu nog een gouden tip. Als je terug gaat denken aan feestjes dan zijn er vaak een aantal mensen die altijd gezellige en leuke feestjes organiseren. Zorg hier ook voor, mensen willen graag een mooie herinnering houden en daar kun jij nu aan gaan werken, zorg dat je origineel bent en leuke dingen hebt voor de aankleding!

Over de Auteur

Ik schrijf informatieve artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo