Tips om creativiteit op de werkvloer te bevorderen - Artikelpost

Tips om creativiteit op de werkvloer te bevorderen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 223 | Aantal woorden: 1032 | Datum: | 0 commentaar

Als innovatie essentieel is voor de groei van jouw bedrijf, zal niets beter helpen dan het creëren van een bedrijfscultuur waarbij creativiteit centraal staat. Ongeacht de grootte van je bedrijf een kantoorruimte die creativiteit bevorderd is enorm belangrijk. Hier zijn een aantal tips hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

Bouw een geïnspireerde werkruimte.

Het begint met een werkplek, in de jaren 90 waren afgescheiden werkplekken de trend maar deze bestaan vandaag de dag nauwelijks meer. Deze saai ingerichte kantoren dragen niks bij aan de creativiteit en dat is ook precies de reden waarom deze snel verouderd zijn.

Grote open ruimtes, gezellige woonkamer opstellingen, grote ramen, keukens voorzien van alle faciliteiten. Zelfs kleine wijzigingen zoals het toevoegen whiteboards en markers helpen om ruimte te geven aan creativiteit.

Flexibele werktijden toekennen.

De negen tot vijf mentaliteit bevordert organisatorische orde en brengt structuur aan. Alleen kan de creativiteit niet op een vaste tijd opkomen. Mensen hebben ritmes waarmee ze op verschillende uren de beste ideeën krijgen.

Voor sommige mensen komen de beste ideeën in het midden van de nacht of tijdens een lange lunch wanneer de geest ontspannen is. In de technologie wereld is het bijvoorbeeld gebruikelijk dat ontwikkelaars productiever zijn tijdens de rustigere "nasleepuren". Zo zouden ze ervoor kunnen kiezen om later in te slapen en langer door te werken.

Oopbouw van een divers team.

Veel ondernemers klagen vaak dat ze moeite hebben om goede mensen te vinden. Soms maken ondernemers de fout om personeel aan te nemen die een replica zijn van henzelf. Zij gaan er ten onrechte van uit dat het hebben van een professionele tweeling hun bedrijf van de ene op de andere dag zou verdubbelen.

Maar dat is zeker niet het geval, vaak zijn tegenpolen juist de sleutel voor nieuwe ingevingen. Bouw in plaats daarvan een divers team waarvan de kracht ligt in de uiteenlopende werkervaringen, opleidingen en persoonlijke verschillen zoals introverts en extroverts.  

Beloon het nemen van risico’s.

Aan het proberen van nieuwe dingen zitten altijd risico’s verbonden. Denk maar eens aan bedrijven die jou inspireren. Geen van hen hebben succes geboekt door de traditie te volgen en zich aan de regels te houden.

Het bouwen van een eigen bedrijf was een enorm risico. Dus waarom omring jij je niet met mensen die risico's kunnen nemen om jouw visie te bevorderen? Bedrijven zoals Google, dat beroemd is door zijn werknemers werkuren wijden aan het ontwikkelen van hun eigen projecten.

Echt nieuwe ideeën ontstaan niet uit stabiliteit en structuur. Dus breek deze muren en creëer een kantoorruimte waarin dit steeds meer gestimuleerd wordt. Veel van deze punten zie je al jaar en dag in grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam. Maar tegenwoordig zie je dit steeds meer voorbij komen in kleinere steden zoals Rotterdam.

 Over de Auteur

Als kantoorruimte specialist weet ik veel over de zoektocht naar het perfecte kantoor en daar help ik ondernemers graag bij.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo