Tips voor het schrijven van een boek - Artikelpost

Tips voor het schrijven van een boek

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 667 | Aantal woorden: 474 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je een boek wilt schrijven is het slim om eerst na te denken over wat je precies wilt schrijven. Sommige mensen komen snel op bepaalde ideeën en voor de andere is dit wat lastiger. Wat voor boeken lees je zelf graag? Hou jezelf erg van horror schrijft dan zelf kan hoor boek. Hou je hoeveel van romantiek? Schrijf dan een romantisch boek.

Daarna is het nodig om de elementen van een boek samen te stellen we beginnen met de gehele setting. De setting wil zeggen, de plaats en tijd dat het boek zich af speelt. Speelt het boek zich af in het verleden op het heden. Speelt het boek zich af in Nederland of Amerika? Speelde boek zich af op een schip of op het vaste land?

Dit zijn allemaal elementen waaien rekening mee moet houwen. Daarna ga je kijken naar het conflict. Het hoofdpersonage krijgt op een gegeven moment te maken met een conflict in het boek. Dit kan zijn met een persoon of met een bepaalde situatie. Daarnaast heeft een boek een climax nodig een climax is een hoogtepunt waardoor de lezer zijn adem inhoudt. Het is het hoogtepunt van het boek en het hele boek moet na dit hoogtepunt toeleveren. Daarna komt de conclusie. Wanneer de climax voorbij is is het probleem van de personage opgelost en zijn alle eindjes aan elkaar verbonden. Wanneer je een boek schrijft is het erg belangrijk om alle details goed te vermelden. Zo zorg je dat het boek uitgebreid wordt en niet te snel is afgelopen. Wanneer je een boek wil schrijven is het slim om de plot uit te schrijven. Wat is je oorspronkelijke idee? Wanneer je niet weet waarover je moet schrijven kan je kijken naar een film om genoeg inspiratie op te doen. Er zijn genoeg leuke films tegenwoordig waar je veel inspiratie uit kunt halen.

Wanneer je halverwege bent in het schrijven van je boek kijk dan eens of je nog steeds dit idee volgt of dat je plot is afgeweken van het origineel. Het leuke van schrijven van boeken is dat je kan doen en laten wat je maar wilt. Als het boek op het einde maar logisch in elkaar zit. Als laatste stap zou ik zeggen wakker ben gaan schrijven. De eerste pagina's zijn het moeilijkste om te gaan schrijven maar wanneer je eenmaal klaar bent en een goed gevoel rijdt kom jou boek misschien wel in de boeken top 10.Over de Auteur

Hans de Waard. Houdt van boeken en films.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[106 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo