Veilig vuurwerk kopen - Artikel Post - Artikel Marketing

Veilig vuurwerk kopen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Vuurwerkplanet
Gezien: 658 | Aantal woorden: 340 | Datum: Tue, 18 Dec 2012 | 0 commentaar

Veiligheid is één van de belangrijkste dingen bij het afsteken van vuurwerk. Jaarlijks zijn er nog tientallen mensen die in het ziekenhuis belanden met verwondingen die veroorzaakt zijn door het afsteken van vuurwerk. Volgens een onderzoek van VeiligheidNL zijn er alleen vorig jaar alweer 670 mensen in het ziekenhuis beland met verwondingen ten gevolge van vuurwerk. Vooral jongeren in de leeftijd van 10 tot 19 jaar worden vaak getroffen door ongelukken. Het valt daarbij op dat een vrij groot deel van de slachtoffers wordt getroffen door vuurwerk dat niet door henzelf is afgestoken. Als je jonger bent dan 16 jaar mag je volgens de wet ook nog helemaal geen vuurwerk afsteken. Het is dus ook belangrijk dat je de omgeving in de gaten houdt bij het afsteken van vuurwerk.

Allereerst kun je er natuurlijk zelf voor zorgen dat er geen ongelukken gebeuren. Vuurwerk afsteken brengt altijd een risico met zich mee, maar als je je hoofd erbij houdt kun je de kans op ongelukken minimaliseren. Houd in ieder geval altijd voldoende afstand.

Koop daarnaast je vuurwerk altijd via een erkend verkooppunt. Dan weet je zeker dat het vuurwerk legaal en gecertificeerd is.

Ten slotte kun je zelf nog de nodige veiligheidsmaatregelen treffen. Zorg voor een veiligheidsbril, steek alleen vuurwerk af met een aansteeklont en gebruik een lanceerbasis voor het afsteken van sierpijlen. Vuurwerk kopen met bijhorende veiligheidsproducten kun je bijvoorbeeld doen bij Vuuwerkplanet.

Zorg er daarnaast voor dat je altijd alleen vuurwerk afsteekt tussen 10 uur ’s ochtends op 31 december en 2 uur ’s ochtends op 1 januari. Op die manier voorkom je boetes, buiten die tijden is het namelijk verboden om vuurwerk af te steken!Over de Auteur

Liefhebber van vuurwerk. Maar bovenal geend op het veilig afsteken ervan. Vuurwerk online bestellen op een veilige wijze doe je bij Vuurwerkplanet.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo