Waar kinder- en jeugdboeken vinden - Artikelpost

Waar kinder- en jeugdboeken vinden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 195 | Aantal woorden: 424 | Datum: | 0 commentaar

Op de website Bestejeugdboeken.cm vind je de beste jeugdboeken om uit te kiezen en te bestellen. Het is een uitgebreide verzameling Young Adult boeken voor de leeftijden van 12 tot 18 jaar ongeveer, al zijn er ook veel volwassen lezers van Young adult, denk maar aan de boeken van Harry Potter bijvoorbeeld

De jeugdboeken zijn onderverdeeld in verschillende lijsetn. Zo is Young Adult fantasy bijvoorbeeld erg populair met auteurs als J.K. Rowling van Harry Potter, Veronica Roth van de Divergent series, Philip Reeve van Mortal Engines, Ransom Riggs van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine en nog vele anderen. Een van de verklaringen is dat Young Adult fantasy vaak ook romantische elementen heeft en dat de boeken erg vlot leesbaar zijn. Er is dus een breed publiek dat wordt aangesproken.
Een andere categorie die soms overlapt met de vorige is Romantische Young Adult. Die boeken spreken meer meisjes dan jongens aan al zullen beide ze wel ter hand nemen. Toppers hier zijn ook weer de Divergent boeken van Veronica Roth, Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas, de Twilight serie van Stephenie Meyer en bijvoorbeeld ookDe Hongerspelen van Suzanne Collins. Jonge lezers voelen zich erg aangetrokken tot dit soort van romantische boeken omdat ze zelf vaak bezig zijn met dat soort van onderwerpen.
Ook erg populair zijn jeugdthrillers, waarbij opvalt dat er erg veel succesvolle Nederlandse auteurs zijn binnen het genre, vaak ook vrouwelijke auteurs. Denk maar aan Mel Wallis de Vries, Tjerk Noordraven, Carry Slee en nog verschillende anderen. Een spannend boek lezen is niet iets dat enkel oudere generaties aanspreekt, dat is wel duidelijk.
Voor het gemak zijn de jeugdboeken op Beste Jeugdboeken opgedeeld in de leeftijdscategorieën van 12 tot 15 en 15 plus. Het valt immers op dat de jongere lezers een gelijkaardige smaak hebben en de oudere ook. Neem dus zeker eens een kijkje op de website. Wie weet ontdek je wel je nieuwe favoriete boek.

Ben je eerder op zoek naar kinderboeken, dan ga je naar de website bestekinderboeken.com met een ruime selectie van boeken voor kinderen van 0 tot 12 jaar, onderverdeeld per leeftijd met veel sprookjesboeken, voorleesboeekn en nog veel meer.

Over de Auteur

Webmastr van bestejeugdboeken.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo