Waar laat u uw boot voor de winterstalling? - Artikelpost

Waar laat u uw boot voor de winterstalling?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 287 | Aantal woorden: 614 | Datum: | 0 commentaar

De zomer is voorbij en de winter komt er weer aan, dat betekent dat de boot weer gestald moet gaan worden en klaar gemaakt moet worden voor de winterstalling. U kunt ervoor kiezen om uw boot in het water te laten liggen, op wal te zetten of in een hal of loods. Voor elke situatie zijn er voorbereidingen nodig, dit hangt natuurlijk af van de plek waar u uw boot laat. Als u er bijvoorbeeld voor kiest om de boot in een hal of loods te laten plaatsen zijn er minder dingen waar u rekening mee moet houden dan wanneer u hem in het water laat. 

Uw boot in het water laten 

U kunt uw boot stallen in het water, u dient daarvoor wel extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Vanzelfsprekend is de plek waar u uw boot stalt erg belangrijk, als u hem in een rustige haven laat die ook beschermd is zal de boot niet snel lijden. Als u de boot in een haven laat waar ook scheepsvaart voorbij komt kunt u schade oplopen door bijvoorbeeld ijsschotsen. Ga daarom goed na waar u veilig uw boot in het water kunt laten liggen. Als u ervoor kiest om uw boot in het water te laten liggen raden wij altijd aan om regelmatig een kijkje te komen nemen of alles nog in orde is. Als u uw boot in het water wilt laten liggen is dat vaak de goedkoopste optie.

Uw boot op wal laten

Veel mensen kiezen ervoor om hun boot op wal te laten, de boot wordt dan middels een kraan uit het water gehaald en op een zogenaamde ‘bok’ geplaatst. Dit moet altijd gedaan worden door vakmensen, die hebben de juiste kennis en techniek om uw boot zo stevig mogelijk vast te zetten waardoor hij ook blijft staan met bijvoorbeeld harde wind. Wij raden ook altijd aan om uw boot af te dekken middels een zeil, dit voorkomt vervuiling die in uw boot kan komen. Ook raden wij aan om een ventilatie onder het zeil te plaatsen, dit zorgt ervoor dat er schimmel ontstaat en daar kan gaan broeien. Uw boot in een hal laten Vanzelfsprekend is het de beste keus om uw boot in een hal te laten stallen, zeker als de hal ook nog is verwarmd word als het gaat vriezen of als er vorst komt. U bent hier niet afhankelijk van weersomstandigheden aangezien de boot gewoon binnen staat en beschermd is. Het grote voordeel van het uw boot plaatsen in een hal is dat u aan het begin van het jaar al onderhoud kan gaan doen aan uw boot en al kunt beginnen met voorbereidingen voor het vaarseizoen zoals schoonmaken, polijsten etc.

Hulp nodig bij uw keuze?

Als u zelf niet zo goed weet wat de beste keus voor u is of opzoek bent naar een locatie raden wij aan contact op te nemen met een erkende leverancier of watersportwinkel in de buurt. Die hebben namelijk kennis en juiste informatie om u goed te adviseren en kunnen u helpen om een geschikte locatie te vinden. U kunt ook altijd gebruik maken van de zoekterm ‘Boot stallen’ of ‘Winterstalling boot’ op google om zo meer informatie te vinden.

 Over de Auteur

Naast dat wij u kunnen helpen met uw boot winterklaar maken, de winterstalling en onderhoud aan uw boot is Sanden Watersport ook een van de meest complete watersport speciaalzaken van Nederland.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo