Waarom een ervaren dj inhuren voor een feestje en niet gewoon zelf muziek opzetten? - Artikel Post - Artikel Marketing

Waarom een ervaren dj inhuren voor een feestje en niet gewoon zelf muziek opzetten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 85 | Aantal woorden: 548 | Datum: | 0 commentaar

Bij een feestje zie je vaak dat er iemand achter de draaitafel staat. Hij/zij staat mee te zingen met de muziek en lijkt maar een beetje te draaien aan de knoppen. Het lijkt net alsof de diskjockey niet echt iets aan het doen is, maar bij professionele dj’s wordt er wel degelijk gewerkt. De muziek wordt immers op een andere manier gebracht dan bij alleen het afspelen van muziek doet. In dit artikel wordt toegelicht wat een professionele dj doet om de ervaring van muziek op een feest naar een hoger niveau te tillen. Een goede dj zijn, is namelijk niet een koud kunstje, maar iets waar je hard voor moet oefenen als het jouw passie is.

Voorbereiding

Het begint met de voorbereiding. Dagen van tevoren begint een goede dj met het voorbereiden van zijn selectie aan muziek. Zij maken een grote selectie van tracks die zorgen voor een goede combinaties van genres. Met het publiek in hun achterhoofd en deels kiezend vanuit hun eigen favoriete muziek, maken zij de keuzes voor de nummers. Overigens zijn er ook dj’s die echt focussen op één of meerdere genres waar zij veel kennis van hebben.

Vaardigheden

De professionele dj’s beschikken over de volgende technieken en vaardigheden: Diegene moet kunnen beatmatchen, beschikken over kennis van muziek binnen zijn of haar genres en moet weten welk nummer op welk moment geschikt is om te draaien. Beatmatchen is de techniek waarbij de dj technisch en muzikaal in staat is om twee liedjes op hetzelfde tempo met de juiste snelheid in elkaar over te lopen zonder dat je het echt merkt. Om te kunnen beatmatchen zul je de nummers goed moeten kennen, want anders weet je niet op welk punt de transitie goed kan plaatsvinden. Dit kun je alleen goed uitvoeren door dus veel muziek te analyseren en te oefenen.

Afstemmen op publiek (voor en tijdens optreden)

De laatste vaardigheid: ‘’het moeten weten welk nummer op welk moment geschikt is om te draaien’’ is heel erg belangrijk voor de ervaren kwaliteit van het optreden. Het publiek meekrijgen en vasthouden is geen gemakkelijke taak. Een goede allround dj voelt de energie in de ruimte aan en zorgt dat de muziek hen helpt om langzaam de voetjes van de vloer te krijgen. Hij moet zelf ook sfeer brengen en zet daarmee als kopstuk van het feest de toon.

Gave dj gezocht?

Wil jij een dj die dit kan bieden en jouw party gaat rocken? Huur dan een dj die met bergen podiumervaring jouw feest zeker van muziek en sfeer voorziet. Wil jij voor het ultieme feest gaan en niet alleen voor een dj, maar voor een dj en saxofoon? Kies dan voor Sax with the DJ. De dj en saxofonist zullen jou met een goede muziekmix in harmonie met het zwoele geluid van saxofoon omver blazen!Over de Auteur

Wij zijn specialist in het schrijven over dit onderwerp

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo