Waarop letten bij motorkleding kopen - Artikelpost

Waarop letten bij motorkleding kopen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 391 | Aantal woorden: 952 | Datum: | 0 commentaar

Steeds meer mensen gaan motorrijden als hobby, maar wist je dat een motor soms ook gewoon een stuk praktischer is? Het gevoel van vrijheid is heerlijk, maar het gevoel van gratis parkeren en tussen files doorrijden is ook heerlijk.
Als motorrijder moet je natuurlijk beschikken over een geldig motorrijbewijs en een motor, maar ook de juiste motorkleding is erg belangrijk. Als je motorkleding gaat kopen is het belangrijk om op een aantal belangrijke punten te letten. Wij geven in dit artikel tips en advies over waarop gelet moet worden bij de aanschaf van motorkleding.

Motorpak

Een motorpark vormt de basis van je motoroutfit. Het is belangrijk dat het pak goed aansluit rond je lichaam. Een motorpak moet als het ware zitten als een tweede huis. Doordat deze goed aansluit weet je zeker dat alle beschermers op de juiste plek blijven zitten. Een leren motorpak biedt de beste bescherming. Het nadeel van een leren motorpak is dat deze niet waterdicht is. Als je een wind- en waterdicht pak wilt hebben kan je het beste kiezen voor kunststof.

Motorhelm

Een motorhelm is het belangrijkste onderdeel van je motoroutfit voor je veiligheid. Als je op zoek gaat naar een geschikte motorhelm dan heb je de keuze tussen een jet- en integraalhelm. Er zijn veel verschillende soorten motorhelmen. De juiste motorhelm voor jou is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Het belangrijkste is dat de helm een goede pasvorm heeft en comfortabel zit. Als je de helm draagt moet je hoofdhuid kunnen meebewegen en mag die nergens knellen.

Motorlaarzen

Motorrijden met sportieve schoenen is niet verstandig. Je kan beter kiezen voor motorlaarzen. Deze bieden namelijk een veel beter bescherming bij een eventuele valpartij. Goede motorlaarzen kopen is daarom erg belangrijk. Het is belangrijk dat de laarzen minstens 10 centimeter boven de enkels uitsteken.

Motorhandschoenen

Een paar motorhandschoenen zijn absoluut een must voor motorrijders. Motorhandschoenen zijn niet alleen comfortabel tijdens het rijden, maar zorgen ook voor de bescherming van je handen. Als je onderuit gaat met de motor dan is de kans groot dat je handen over het asfalt schuiven, wat enorme schaafwonden kan veroorzaken. Motorhandschoenen zorgen voor een extra dikke laag over handen ter bescherming van je huid. 

Motorkleding kopen

 

Als je topkwaliteit motorkleding wilt kopen kun je terecht bij MotorkledingStore. Zowel in onze fysieke winkels in Eindhoven en Breda als in onze webshop. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment motorkleding van de beste merken.


Over de Auteur

Als echte motorliefhebber rij ik zelf regelmatig motor en vind ik het geweldig om de vrijheid te ervaren. In dit artikel geef ik tips over het kopen van motorkleding.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[308 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo