FB pix Wat is e sigaret vloeistof? - Artikelpost

Wat is e sigaret vloeistof?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1480 | Aantal woorden: 944 | Datum: | 0 commentaar

Om te beginnen moet je weten dat e-liquid, e-sap en vape sap allemaal naar hetzelfde verwijzen. Dat zijn gewoon verschillende namen voor hetzelfde stofje. De e-vloeistof zelf is gewoon de vloeistof die wordt omgezet in damp door een e-cig-apparaat. Er zijn echter veel verschillende soorten e-vloeistof. Verschillende soorten vaping vereisen verschillende soorten e sigaret vloeistof. Dus gaan we uitzoeken wat er in e-liquid is en een beetje over hoe het wordt gemaakt.

Vaping heeft een lange weg afgelegd in een korte tijd. In het begin werd de e-vloeistof die in e-sigaretten wordt gebruikt, in wegwerp-eciglascartridges bewaard. Met de komst van vape mods en vape tanks, werd e-liquid een industrie op zich. Er zijn nu meer dan 100 e-vloeistof merken actief in de wereld. Natuurlijk zijn ze niet allemaal gelijk. In feite is het zeer belangrijk dat klanten ervoor zorgen dat de e-liquid die ze gebruiken wordt gemaakt volgens de hoogste normen. Het trieste feit is dat veel e-liquids van slechte kwaliteit zijn.

E sigaret vloeistof gemengd
Hoe je het ook wilt noemen, de e sigaret vloeistof moet worden gemaakt in een professionele lab omgeving. Het mengen van e-sap ingrediënten vereist opleiding en expertise in de chemie. De meeste ingrediënten in vape sap zijn van voedingsmiddelenkwaliteit. Toch zijn niet alle ingrediënten gelijk. Om de discussie over wat e-liquid is te beginnen, zullen we beginnen met te kijken naar wat er in e sigaret vloeistof zit.

Wat is het dat die damp maakt? 
Er zijn twee ingrediënten die de damp maken. Die twee zijn propyleen glycol en plantaardige glycerine. De andere ingrediënten zijn nicotine of andere smaakstoffen. De nicotine en smaakstoffen zijn goed voor ongeveer 8% tot 10% van de totale samenstelling van de e sigaret vloeistof. De rest van de vloeistof is de propyleenglycol, PG, en plantaardige glycerine, VG.

Zoals gezegd zijn drie van de vier ingrediënten van e sigaret vloeistof van levensmiddelenkwaliteit. Even over de nicotine in e-liquid, dat is typisch farmaceutische kwaliteit en wordt geëxtraheerd uit tabaksplanten. Omdat de nicotine in vaping vloeistoffen wordt geëxtraheerd uit tabak, worden elektronische sigaret vloeistoffen geclassificeerd als een tabaksproduct. 

Ingrediënten e sigaret vloeistof
Als je het over een willekeurige samenstelling hebt en het bij zijn wetenschappelijke naam noemt, klinkt het allemaal een beetje sinister. Wist je bijvoorbeeld dat je nu dihydrogeen-monoxide zou kunnen drinken? Dat klinkt eng, nietwaar? Eigenlijk is het gewoon water H2O. Dus als je hoort over de ingrediënten in e sigaret vloeistof, denk je misschien; wat is dat?

Propyleen glycol

Propyleenglycol, vroeger PG genoemd in de vape-gemeenschap, is een organische stof die in onze beschaving al meer dan een eeuw gebruikt wordt. PG zit in alledaagse producten, van tandpasta tot shampoo tot medicijnen. Als je je haar wast en je tanden poetst, is de kans groot dat je PG elke dag gebruikt. Het wordt beschouwd als veilig voor de menselijke consumptie. De verdampte vorm van propyleenglycol lijkt op rook. Als je ooit naar een podiumshow bent geweest, kan het zijn dat je een nep-nevel of rook hebt gezien die in de productie is gebruikt. Dit effect wordt geproduceerd door podium-foggers die propyleen glycol verdampen.

Plantaardige glycerine

Plantaardige glycerine is een dikke, stroperige substantie die uit de palmplant wordt geëxtraheerd. Er zijn andere manieren om plantaardige glycerine te krijgen, maar de palmplant is de belangrijkste bron die wordt gebruikt door bedrijven die e sigaret vloeistof maken. Dat zijn de basis ingrediënten. Voeg daar smaakstoffen en eventueel nicotine aan toe en je heb e sigaretten vloeistof.

 

Over de Auteur

Netwrite schrijft over zeer uiteenlopende artikelen over huis en tuin, gezondheid, zakelijke dienstverlening etc.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo