Wat is het beste weer om te vissen? - Artikelpost

Wat is het beste weer om te vissen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 375 | Aantal woorden: 523 | Datum: | 0 commentaar

Vissen is iets wat veel mensen graag doen. Als je gaat vissen, is het belangrijk dat je de juiste momenten uitkiest om dit te gaan doen. Vis je op een onjuist moment, dan kunnen er nog zo veel vissen in het water zitten, maar je gaat waarschijnlijk bijna niks vangen. Daarom moet je goed nadenken over wanneer op de dag jij je hengel uit gaat hangen. Dit bepaal je op de volgende manier.

 

Hoe is de temperatuur?

Vissen hebben bepaalde tijdstippen waar ze wel of juist niet actief zijn. Dit bepaalt al voor een groot deel wanneer je moet gaan vissen. Vissen zijn het meest actief wanneer de temperatuur op zijn warmst is. Wanneer het té warm is, trekken ze zich sneller terug naar plekken in het water waar het wat koeler is. De lucht moet wel warm zijn en er moeten veel andere insecten aanwezig zijn. Dan zijn de vissen het meest actief.

Het verschilt per seizoen wanneer dit is. In de zomer is het beste moment om te vissen in de ochtend en avond. Overdag trekken de vissen zich door de warmte namelijk snel terug. Als de zon net opkomt en wanneer hij onder gaat, zijn andere insecten als muggen erg actief waardoor vissen ook tevoorschijn zullen komen. In de lente en de herfst kun je het beste aan het eind van de dag jouw hengel uithangen, omdat het water dan het meest is opgewarmd door de zon. In de winter is het nooit echt goed weer om te vissen, aangezien de vissen niet snel zullen happen.

 

Let op het weer

Eigenlijk kun je zeggen dat ‘slecht’ weer het beste weer is om te vissen. Wind en wolken zorgen er namelijk voor dat je sneller beet krijgt. Door wind drijft jouw aas namelijk dezelfde kant op als de vissen en hun prooien, wat de kans groter maakt dat je iets vangt. Is het bewolkt en is de lucht vrij donker? Vissen laten zichzelf dan sneller zien, wat het erg geschikt maakt om te vissen. Let ook op regen. Lichte regen is prettig om in te vissen, maar net als jij houden vissen niet van harde regen.

 

Neem je tijd

Als je gaat vissen, is het naast rekening houden met verschillende factoren ook belangrijk om geduldig te zijn. Je kan namelijk niks forceren en de ene dag zal je nou eenmaal meer vangen dan de andere keer. Waar kun je een boot huren Friesland? Kijk bijvoorbeeld bij Yachtcharter Sneek voor verschillende goede boten waar je de hele dag mee kan vissen. Let op het weer, neem de tijd en wees geduldig.Over de Auteur

De auteur is een groot liefhebber van boten en varen. Hier deelt hij dan ook graag zijn ervaringen over. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo