FB pix Zelf sieraden maken: welke benodigdheden zijn hierbij te gebruiken. - Artikelpost

Zelf sieraden maken: welke benodigdheden zijn hierbij te gebruiken.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2395 | Aantal woorden: 1751 | Datum: | 0 commentaar

Zelf sieraden maken is leuk, het is ondertussen uitgegroeid tot een echte hobby en er is van alles voor te vinden. Je komt veel speciale benodigdheden tegen en soms, zeker wanneer je weinig ervaring hebt, weet je nog niet zo goed waar je iets voor kunt gebruiken. Hier ga ik een gedeelte van de verschillende soorten benodigdheden uitleggen. De benodigdheden verkoop ik in mijn online webwinkel LinsDreamshop.com

 

Jasseron is een ketting, bestaande uit schakels. Je kunt het meestal per meter kopen. Het is te verkrijgen in veel maten en materialen zoals metaal, zilver, goud en aluminium. Jasseron kun je gebruiken voor het uiteinde van een gekettelde ketting of als tussenstukjes bij het maken van je ketting of armband. Aan de schakels kun je met behulp van ringetjes eventueel bedels aan hangen.

 

Kapittelslotje of Karabijnslot: deze slotjes kun je gebruiken zodat je je sieraad om kan doen zonder hem groter te maken dan nodig is. Een kapittelstokje bestaat aan één  kant een ring en aan de andere kant een staafje. Een karabijnslotje is een klein oogje met een soort hefboompje wat we vooral kennen van halskettingen.

 

Kraalkapjes zijn vaak van metaal of van metal look. Je kan ze aan de uiteinden van de kraal bevestigen zodat deze er mooier uitziet. Dit staat heel erg sierlijk en geeft een extra dimensie aan je sieraad. Zo kun je een sieraad maken met alleen dezelfde kralen en een paar kralen met kraalkapjes erover.

 

Kettelstiften zijn dus om door middel van kettelen, de kralen aan elkaar te bevestigen tot een sieraad. Het zijn een soort metalen pinnetjes met een oogje aan 1 kant. Je doet je kraal er op en maakt aan de andere kant ook een oogje, dit doe je met een rondbek tang. Je hebt de kraal nu vast gezet op de kettelstift.

 

Nietstiften zijn eigenlijk hetzelfde als kettelstiften, ze hebben alleen een kopje aan de onderkant. Op deze manier kan je de kralen als hanger gebruiken.

 

Ringetjes zijn er in verschillende soorten en maten. Je gebruikt ringetjes om twee gekettelde kralen aan elkaar te zetten of om verschillende onderdelen van een sieraad met elkaar te verbinden.

 

Wax koord, staaldraad, ijzerdraad en elastiek gebruik je vooral om sieraden te rijgen. Elk materiaal heeft zijn eigenschappen waar je rekening mee moet houden als je een sieraad gaat maken. Zo is elastiek handig voor het maken van een armband, je hebt dan geen slotje nodig omdat je de armband over je hand aan kan doen. Bovendien maakt het geen groot verschil welke omvang een armband heeft, omdat deze rekbaar is.

 

Veters zijn wat dikker. Je kan ze gebruiken om mee te rijgen maar dan moet je kralen met een grote opening gebruiken. Veters zijn van mooie kwaliteit en daarom geschikt om een gedeelte ervan als sieraad te tonen.

 

De knijpkraal gebruik je om een lusje te maken aan het einde van staaldraad aan die lusjes kun je dan een slotje bevestigen met behulp van een ringetje.  

 

Een veterklem gebruik je aan het einde van een veter, zo heb je een bevestiging waar je een slotje aan kunt zetten.

 

Een verdeler kun je in je sierraad gebruiken. Er zijn verdelers met aan beide kanten hetzelfde aantal gaten. Zo kun je meerdere geregen draden aan je sieraad bevestigen. Je kunt een verdeler gebruiken om bijvoorbeeld een armband of ketting te maken die eruit ziet alsof het er drie zijn. Ook heb je verdelers met aan de ene kant èèn gat en aan de andere kant meerdere gaten. Deze kan je bijvoorbeeld midden in je ketting gebruiken om meerdere strengen te bevestigen.

 

De knijpkraaltang is speciaal om de knijpkraal te bevestigen. 

 

De gewone kniptang gebruik je om kettelstiften of nietstiften die te lang zijn eerst korter te knippen en daarna maak je pas een rondje. Je hebt ook de kopkniptang, deze is speciaal voor de uiteinden van bijvoorbeeld staaldraad. Om deze zo recht mogelijk af te knippen, zodat je deze niet meer ziet en ook niet meer aan kleding kan blijven hangen.

 

Een rondbektang gebruik je om de rondjes te maken, ze zijn er in verschillende maten en speciaal voor het sieraden maken zijn ze er tot in de fijnste maten.

 

De platbektang is een tang met een platte binnenkant. Zo kan je materialen beter vast houden. Ook  kun je deze gebruiken om je ringetje open te maken (je hebt hiervoor twee tangen nodig)  je kunt dan de gekettelde kralen in het ringetje hangen en het ringetje weer dichtdoen met de platbektang.Over de Auteur

Linsdreamshop is een online webwinkel voor cadeau artikelen, mode accessoires, sieraden, handgemaakte sieraden en kralen en benodigdheden om zelf sieraden te maken.

 

Naast het verkopen van onze spullen willen we er ook graag meer over vertellen. Daarom hebben we ervoor gekozen artikelen te schrijven.

 

kom nu kijken op www.linsdreamshop.com

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Bob Online ™ - 2 Stuks - 0.5 mm – Transparant – Stretch Elastische Kristallijn Kralen Touw – Sieraden Elastiek ca. 11 Meter – Crystaline Stretch Cord 0.5 mm – Kralen Elastische Koord – Kralenkoord voor Armband Sieraden Maken – Kralen Stretch Draad
Bob Online ™ - 2 Stuks - 0.5 mm – Transparant – Stretch Elastische Kristallijn Kralen Touw – Sieraden Elastiek ca. 11 Meter – Crystaline Stretch Cord 0.5 mm – Kralen Elastische Koord – Kralenkoord voor Armband Sieraden Maken – Kralen Stretch Draad

€ 5,40
Toon product

Bob Online ™ - ca. 100g (ca.180 Stuks) Mixed Maten & Ontwerpen - Bedrukte Houten Kralen – ± 100g (±180 Pcs) Mixed Sizes & Designs Printed Wooden Beads – Hobbykralen – Haarkrlalen – Hair Braiding Beads – DIY Sieraden Maken, Woondecoraties
Bob Online ™ - ca. 100g (ca.180 Stuks) Mixed Maten & Ontwerpen - Bedrukte Houten Kralen – ± 100g (±180 Pcs) Mixed Sizes & Designs Printed Wooden Beads – Hobbykralen – Haarkrlalen – Hair Braiding Beads – DIY Sieraden Maken, Woondecoraties

€ 10,95
Toon product

Zwarte Anaalketting Met Ring
Zwarte Anaalketting Met Ring

€ 9,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo