FB pix 3 tips om beter te verkopen op de beurs - Artikelpost

3 tips om beter te verkopen op de beurs

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1444 | Aantal woorden: 386 | Datum: | 0 commentaar

Ieder persoon die weleens op een beurs heeft moeten staan weet dat het nog verdraaid lastig is om de waar te verkopen of prospects te krijgen die je na de beurs kan benaderen. Daarom zet ik een drietal tips op een rij zodat iedereen hier volgende keer rekening mee kan houden.

Uiterlijk en houding
Nee, je hoeft geen fotomodel te zijn. Maar herkenbaarheid, verzorgd uiterlijk, een lekker geurtje maar vooral een goede houding is cruciaal om standbezoekers iets te kunnen verkopen. Herkenbaarheid dat je werkelijk bij de stand hoort is belangrijk. Wat je vaak op beurzen ziet zijn naambadges en soms keycords van het bedrijf.

Maar de belangrijkste tip is om gedurende de hele beurs een proactieve houding aan te nemen. Het zijn zware dagen maar hangende mensen laten niet zien iets te willen verkopen en schrikken af. Terwijl voor veel bedrijven beurzen een van de belangrijkste momenten zijn om het product of de dienst te verkopen. Dus wil je verkopen? NOOIT hangen!

Maak duidelijk wat er voor de bezoeker in zit
Wat ik merk op beurzen is dat een vertegenwoordiger vaak een standaard verhaal ophangt over het bedrijf maar niet goed duidelijk maakt wat er voor de potentiële klant inzit. Mede omdat bezoekers vaak op een beurs vele stands bezoeken is de aandachtsspanne zeer kort. Vaak minder dan een minuut. Bereid dus een duidelijk en goed verhaal voor waarin je een unique selling point geeft en duidelijk maakt wat er voor je gesprekspartner inzit!

Stel de juiste vragen
Het klinkt erg simpel, maar de juiste vraag stellen is nog niet zo eenvoudig. De juiste vraag is ook voor ieder persoon anders. Bij het aanspreken van de bezoeker wil je zo snel en direct mogelijk naar het doel. Het doel is op dat moment om te achterhalen wat diegene zoekt en of je de bezoeker kan helpen. Spreek de zoekende bezoeker eens aan met: Wat zoekt u precies?

Over de Auteur

Ellen heeft ruime ervaring met beurzen en verkopen op beurzen. Toch zie ik het nog erg vaak mis gaan. Daarom schrijf ik een aantal tips voor het beter verkopen!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo