5 tips voor een goede bedrijfsvideo - Artikelpost

5 tips voor een goede bedrijfsvideo

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 247 | Aantal woorden: 462 | Datum: | 0 commentaar

Flitsende beelden. Meeslepende muziek. Indrukwekkende voice-overs. Een goede film is zijn megabytes in goud waard. Het helpt jouw organisatie zich namelijk van de concurrenten te onderscheiden. De bezoeker krijgt een perfect beeld van wat jouw bedrijf precies doet en hoe jullie hierin uitblinken. Toch maak je niet zomaar een bedrijfsvideo. Hier heb je enige vakkennis voor nodig. In deze blog geven wij je daarom een aantal tips.

1. Muziek

Veel mensen vergissen zich er wel eens in, maar muziek is ontzettend belangrijk in een bedrijfsvideo. Daar weet De Persgroep alles vanaf, nadat hun eigen variant in de media met de grond gelijk werd gemaakt. Zorg ervoor dat je goede achtergrondmuziek uitkiest. Het mag namelijk niet te veel van de boodschap afleiden. Daarnaast moet de melodie wel bij jouw video en bedrijf passen. Langzame muziek bij een transportbedrijf? Liever niet!

2. Wees beknopt

Het is een bekend fenomeen. Vol enthousiasme wordt het filmproject door het bestuur gekaapt. Tijdens de brainstormsessie komt er een waterval aan ideeën uit hun mond. En stuk voor stuk moeten ze in de video worden verwerkt. Niet doen! Een bedrijfsvideo moet vooral beknopt blijven. Probeer maximaal drie onderwerpen aan te stippen.

3. Wek interesse

Als bedrijf wil je natuurlijk geen stoffig imago hebben. Zorg er daarom voor dat jouw film vanaf het begin de interesse van jouw kijkers wekt. Binnen een paar seconden bepalen de bezoekers namelijk of ze willen blijven kijken. Het ontneemt hem of haar namelijk kostbare tijd. Heb je de kijker in de allereerste seconden overtuigd? Dan moet je hem of haar gedurende de hele film blijven prikkelen.

4. Richt je op de klant

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar een bedrijfsvideo gaat helemaal niet over het bedrijf. Bij een succesvolle film heeft de klant het eigenlijk voor het zeggen. Communiceer wat zij willen weten. Beantwoord prangende vragen. Deel voordelen die voor de klant van belang zijn. Zo bind jij ze veel makkelijker aan jouw bedrijf.

5. Stel een publicatieplan samen

Goed. Nu is er een bedrijfsvideo… en nu? Veel bedrijven hebben bij het maken van de film onvoldoende nagedacht over de publicatie ervan. Waar op de site komt het te staan? Welke social media accounts worden er ingezet? Gebruik je het op de beursvloer? Plaats je ze op Youtube en Vimeo? Welke aantrekkelijke titel geef je ze dan mee? Al deze vragen beantwoord je in een eenvoudig publicatieplan.Over de Auteur

Specialist op het gebied van bedrijfs- en promotiefilms 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo