Bedrijfsevenement versus Bedrijfstheater - Artikel Post - Artikel Marketing

Bedrijfsevenement versus Bedrijfstheater

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Webzo
Gezien: 491 | Aantal woorden: 347 | Datum: Thu, 18 Jul 2013 | 0 commentaar

Als men werkzaam is in een middelgrote tot grote organisatie, denk daarbij aan 100-1000 werknemers dan zal er op regelmatige basis een bedrijfsuitje georganiseerd worden om met elkaar van gedachten te wisselen of om bijvoorbeeld een opzet voor een nieuwe strategie te bespreken.

Tijdens zo’n dag moet er ook tijd zijn voor ontspanning. Wat goed aansluit bij zo’n evenement is de mensen vermaken met improvisatietheater.

Bij Improvisatietheater, de naam zegt het al, kan men door middel van geïmproviseerde theaterstukken de mensen te vermaken met bijvoorbeeld perikelen, gebeurtenissen, aankondigingen vanuit de bedrijf zelf, maar ook gevoelige materie zoals een organisatie veranderingen ludiek en luchtig brengen en zo vooral bespreekbaar houden.

Deze vorm van bedrijfstheater zal door de kracht van de herhaling van de eigenlijke boodschap en het weglaten van de ‘mooie woorden’ van de directie een betere invulling geven en de mensen tot nadenken aanzetten.

Het wordt, zeg maar in de ‘week ‘ gelegd, waardoor mensen vaker zullen terugvallen op dat leuke improvisatietheater wat ze mee hebben mogen maken op die dag en minder heftig teruggedacht wordt aan de aangekondigde veranderingen en wel begrijpen dat wat er gezegd is binnen afzienbare tijd merkbaar zal worden in de organisatie. Er zijn verschillende variaties mogelijk binnen dat bedrijfstheater, namelijk de mensen uit de organisatie doen zelf mee met de theaterstukken of de mensen van het improvisatietheater gaan op hun beurt de mensen vragen wat men van de huidige stand van zaken of de gepresenteerde toekomst vindt en in beide gevallen verwerken tot een theaterstuk, een lied of andere kunstuiting, denk daarbij aan het schilderen van schilderij, (ver)bouwen aan (bedrijfs)gebouw of het schrijven van een manifest. Daarmee wordt een blijvende herinnering gemaakt waar mensen nog lang op een fijne manier aan terug zullen denken.Over de Auteur

Theater tussen de bedrijven verzorgd bedrijfstheater voor bedrijven en organisaties. Dit is improvisatietheater op maat. Naar de wens van jou als klant. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo