Duurzame stickers - Artikelpost

Duurzame stickers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 803 | Aantal woorden: 485 | Datum: | 0 commentaar

Een sticker voor gebruik binnenshuis hoeft niet aan veel eisen te voldoen. Deze stickers worden niet aan regen en zonlicht blootgesteld en zullen dan ook niet zo snel verkleuren of beschadigen. Waneer je stickers buiten wilt gaan toepassen, bijvoorbeeld als autobelettering of marketingcampagne, zal het materiaal en de bedrukking daar wel op aangepast moeten worden. Stickers voor buitengebruik moeten natuurlijk weerbestendig, kleurecht en krasvast zijn. Wanneer de stickers aan deze eisen voldoen, zullen deze jaren blijven plakken, zonder te verkleuren of beschadigen.

De juiste materialen

Wanneer je een sticker laat maken die je buitenshuis wilt gaan gebruiken, is het dus van groot belang dat je hiervoor de juiste materialen kiest. Bij een papieren sticker zal de bedrukking na een aantal regenbuitjes niet of nauwelijks meer te zien zijn en een sticker met een wateroplosbare lijm zal niet lang blijven plakken bij vochtig weer. Kies voor buitengebruik daarom voor een sterk, duurzaam materiaal, zoals vinyl of aluminium en zorg ervoor dan de lijmlaag watervast is. Deze materialen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en in verschillende diktes. Wanneer je een sticker gebruikt als vervanging voor een bordje, dan zul je misschien een wat dikkere sticker willen gebruiken, terwijl je een raamsticker liever wat dunner wilt hebben. Een vinyl of aluminium sticker is dan de ideale oplossing.

Weerbestendige inkt

Niet alleen het materiaal van de sticker moet bestand zijn tegen zonlicht en regen, ook de bedrukking moet kleur- en krasvast zijn. Er zijn veel verschillende mogelijkheden wat betreft de bedrukking van een sticker, maar niet alle bedrukkingen zijn geschikt voor buitenshuis. Een veel gebruikte bedrukking voor stickers die buitenshuis gebruikt worden is zeefdruk. Hierbij word gebruik gemaakt van een dikke drukinkt (of pasta) die zeer goed dekkend is en hecht op heel veel verschillende materialen. Zeefdruk kan worden toegepast op alle soorten kunststoffen, op aluminium en zelfs op donkere kleuren dekt de inkt zeer goed. De drukinkt die gebruikt word bij zeefdruk is door de samenstelling en de dikte bijzonder geschikt voor gebruik buitenshuis.

Wil je een boodschap overbrengen aan de wereld, of vind je het gewoon leuk om de straat op te leuken met mooie stickers, dan zul je wel zien dat de mogelijkheden hiervoor eindeloos zijn. Er is van alles te kiezen wat betreft materiaal, vorm, kleur en bedrukking. Let er wel op dat je je materiaal- en inktkeuze goed afstemt op de plek waar je ze wilt gaan plakken. In de meeste gevallen zal voor gebruik buitenshuis worden gekozen voor zeefdruk, omdat dit toch een van de sterkste bedrukkingen is.Over de Auteur

Moniek de Graaf is freelance tekstschrijver

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo