FB pix Een folderstandaard op uw beursstand of in uw kantoor: waar moet u op letten - Artikelpost

Een folderstandaard op uw beursstand of in uw kantoor: waar moet u op letten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1291 | Aantal woorden: 1952 | Datum: | 0 commentaar

Een folderstandaard op uw beursstand of in uw kantoor: waar moet u op letten

 

Een folderstandaard is in bijna elk bedrijf wel aanwezig. Bij de meeste bedrijven die een ontvangstruimte of een showroom hebben zie je wel een folderstandaard of foldermolen staan. Netjes gevuld met de folders of brochures van het bedrijf. Folderstandaards zijn er in heel veel soorten en maten. In dit artikel meer informatie over de verschillende soorten met tips waar u op moet letten bij de koop van zo’n folderstandaard.

 

Formaat van de folderstandaard (A4, A3, A5 of landscape)

 

Een folderstandaard is een eenvoudig maar doeltreffend hulpmiddel om op nette wijze uw folders te presenteren. Wat als eerste van belang is als u zo’n folderstandaard wilt aanschaffen  is uiteraard het formaat van uw folders. A4 folderstandaards zijn er te kust en te keur, maar wie folders in een ander formaat heeft zal merken dat de keuze een stuk beperkter is. Niet dat er geen A3, A5 of landscape folderstandaards zijn, maar 80% is gebaseerd op A4 folders.

 

Inklapbaar of opvouwbaar? 

 

Verder is het van belang te bedenken waar u uw folderstandaard gaat inzetten. Gebruikt u deze alleen binnen uw bedrijf (showroom, receptie, ontvangstruimte, vergaderruimte etc.) dan is het niet belangrijk of deze gemakkelijk is in te klappen of mee te nemen. Wilt u uw folderstandaard echter ook meenemen naar bijvoorbeeld een beurs, congres of seminar (wat zeker zorgt voor extra uitstraling) dan kiest u beter voor een inklapbare of opvouwbare folderstandaard. Deze worden ze meestal geleverd in een bijpassende transporttas (draagtas) of transportkoffertje. Zodat de standaard gemakkelijk en goed beschermd meegenomen kan worden.

 

Multimedia of LCD scherm in uw folderstandaard?

 

Een ander criterium bij de keuze van een folderstandaard kan zijn of deze voorzien moet zijn van een LCD-scherm of multimedia. Alhoewel het formaat van zo’n geïntegreerd LCD scherm meestal beperkt is (bijvoorbeeld 8 inch) kan het afspelen van film of video, of het laten zien van een slideshow met foto’s op uw folderstandaard toch zorgen voor extra aantrekkingskracht en attentiewaarde. Zeker als u de folderstandaard (ook) gebruikt als onderdeel van uw beursstand.

 

Aluminium, staal, plexiglas of hout?

 

De meeste gebruikte materialen voor folderstandaards zijn aluminium, staal en plexiglas. Maar er zijn ook fraaie houten of bamboehouten exemplaren leverbaar. En ook folderstandaards volledig van kunststof zijn leverbaar. Alle materialen hebben zo hun eigen “look & feel”. Aluminium kan bovendien ook nog eens gepoedercoat zijn in verschillende kleuren. Kies een folderstandaard met de uitstraling die het beste past bij uw product of bedrijf. Heeft u een technisch en modern bedrijf? Kies dan bijvoorbeeld aluminium met een strakke vormgeving. Zit uw bedrijf meer in de “groene” of ecologische hoek? Denk dan eens aan een hout of bamboehout.

 

Een goedkope folderstandaard?

 

Door het enorme aanbod aan folderstandaards zijn ook de prijsverschillen enorm. Dit heeft meestal te maken met de gebruikte materialen, de afwerking en het land van herkomst. Veel folderstandaards worden tegenwoordig in Azië (meestal China) gemaakt. Goedkope folderstandaards komen hier dan ook meestal vandaan. De afwerking van zo’n goedkope folderstandaard is meestal minder als die van de Europese folderstandaards en ook de gebruikte materialen zijn goedkoper (meestal staal i.p.v. aluminium omdat dit goedkoper is).

 

Toch kan een dergelijke goedkope folderstandaard ook prima zijn taak vervullen en is het zeker niet zo dat folderstandaards uit China per definitie niet goed zijn. Ook uit China komen mooie folderstandaards. Als u echter hoge eisen stelt aan afwerking, duurzaamheid en design dan kiest u beter voor een folderstandaard die in Europa is geproduceerd. De prijs zal dan wel hoger liggen. De prijs van een goedkope folderstandaard varieert meestal van zo’n 90 euro tot 150 euro. De duurdere (Europese) folderrekken variëren meestal van 150 tot 400 euro.

 

Resumé

Wilt u een folderstandaard kopen? Let dan op de volgende zaken:

 

  • Formaat van de folderstandaard: A4, A3, A5 of landscape formaat
  • Moet de folderstandaard wel of niet inklapbaar of opvouwbaar zijn?
  • Materiaal van de folderstandaard : aluminium, staal, hout, plexi
  • Wel of geen geïntegreerd LCD scherm in de folderstandaard?
  • Prijs van de folderstandaard  

Heeft u nog vragen? Wij voorzien u graag vrijblijvend van deskundig advies.

 

Michel Rijnberg

www.folderstandaard-online.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Over de Auteur

Michel Rijnberg is directeur van folderstandaard-online.nl.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo