Een logo maken in 3 stappen - Artikel Post - Artikel Marketing

Een logo maken in 3 stappen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Logo4all
Gezien: 515 | Aantal woorden: 431 | Datum: Tue, 27 Nov 2012 | 0 commentaar

Staat u op het punt een eigen organisatie te starten, dan is het maken van een logo ontwerp een van de eerste punten die gedaan moet worden. Een goed logo ontwerp is namelijk van belang voor een hoge herkenbaarheid van de organisatie en een duidelijke positionering. Maar waar begint u als u met een logo maken?

Een logo ontwerp, kernwaarden & USP's

Bij het starten van een organisatie lijkt een logo maken het belangrijkst, maar niets is minder waar. Een goed logo is gebaseerd op uw organisatie en past bij wat u doet en hoe u dat doet. Voordat u een logo laat maken definieert u dus eerst de kernwaarden, waar staat uw organisatie voor, en de USP's, waar onderscheidt zij zich in van de concurrent. Pas daarna kunt u op zoek naar een ontwerper voor een logo ontwerp.

Een zwart-wit logo maken

Nadat u de kernwaarden en USP's duidelijk heeft, kunt u logo ontwerpen laten maken. Om tot een goede vorm te komen, is het verstandig eerst een zwart/wit logo te laten maken voordat u kleur toe gaat voegen. Een logo ontwepr dat in zwart-wit goed werkt is namelijk in kleur vaak ook een goed logo. En van een zwart-wit logo een kleuren logo maken is veel eenvoudiger dan andersom. De extra kosten van een zwart-wit logo maken zijn dus later terug te verdienen in de werkzaamheid van het logo ontwerp.

Van zwart-wit logo ontwerp een kleuren logo maken

Om van een zwart-wit logo ontwerp een kleuren logo te maken is vooral een goed inzicht in kleurencombinaties belangrijk. Bij een kleuren logo ontwerp is het contrast tussen twee kleuren van belang, die kunnen het logo maken of breken.

Een logo ontwerp online laten maken

Omdat ontwerpers en designers vaak grote kostenposten zijn, kunt u tegenwoordig ook online uw logo maken. U vult in wat de eisen van uw logo zijn en een designer zal een logo ontwerp dat aansluit op uw wensen naar u sturen. Vervolgens kunt u vertellen hoe hij het logo maken moet.Over de Auteur

Logo4All is online leverancier van logo's op maat. Voor iedere branche en type organisatie heeft Logo4All inmiddels al logo's gemaakt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo