FB pix Elcee Holland B.V. kijkt met veel plezier terug op de Technishow 2014! - Artikelpost

Elcee Holland B.V. kijkt met veel plezier terug op de Technishow 2014!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1805 | Aantal woorden: 698 | Datum: | 0 commentaar

Sinds de jaren 60 heeft Elcee Holland B.V. al deelgenomen aan bijna elke editie van de Technishow. In 2010 en 2012 was Elcee alleen op de ESEF vertegenwoordigd, maar we misten toch een bepaalde doelgroep. Vandaar dat we in 2014 ook weer een stand op de Technishow geboekt hebben. En niet zonder succes. We willen alle bezoekers daarom ook van harte bedanken voor hun tijd en interesse!

114 nieuwe innovaties
Op de Technishow waren wij met twee van onze zes business units vertegenwoordigd: Lagertechniek en Hijstechniek. Elcee is specialist op het gebied van glijlagers. Op de stand hebben wij voornamelijk de innovatieve producten van onze leverancier igus® gepresenteerd. igus® is de tribopolymeerspecialist uit Keulen en is constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe smeermiddelvrije lagers, welke conventionele gesmeerde varianten overbodig maken.

Tijdens de Technishow hebben wij een greep uit de 114 nieuwe innovaties van igus® gepresenteerd en dit heeft verrassende gesprekken opgeleverd. Tijdens de beurs is gebleken dat de bezoekers meer vertrouwen hebben in de toekomst. Veel bezoekers kwamen met concrete investeringsplannen, dit was twee jaar  geleden veel minder het geval.

Tijdens de beurs hebben we bijvoorbeeld gesproken met een vleesverwerkend bedrijf. Op dit moment gebruiken zij bronzen lagers in hun machines. Op onze stand hebben wij een voorstel kunnen doen om deze lagers te vervangen door kunststof lagers. De tribopolymeerlagers zijn namelijk uitermate geschikt in de voedingsmiddelenbranche, omdat deze niet giftig zijn en geen smeermiddel nodig hebben.

3D-tribo-filament
De belangrijkste innovatie, welke ook gerelateerd is aan het presentatieprogramma van de Technishow, is het eerste 3D-tribo-filament. Dit filament is speciaal ontwikkeld voor dynamische toepassingen. Vergeleken met het gebruikelijke materiaal voor 3D-printer-filamenten is het materiaal tot 50 keer slijtvaster. De folie is FDA-conform.

iglidur® A160
Een ander nieuw product van igus® is het 0.5 mm dikke glijfolie van iglidur® A160. Het kan op  allerlei manieren worden geplakt en biedt daardoor veel vrijheid bij de constructie van tribologisch belaste glijvlakken.

Stafmateriaal
Ook heeft er een uitbreiding plaatsgevonden van de halffabricaten (stafmateriaal) in vele kwaliteiten. Inmiddels is het assortiment uitgebreid met twee keer zoveel materialen en voor de meest uiteenlopende toepassingsmogelijkheden, van levensmiddelen- tot onder watertoepassingen.

PRT lager geïntegreerd met aandrijving
Verder zijn er vernieuwingen op het gebied van Drylin® SD. Er is een nieuwe Dryspin® spilaandrijving ontwikkeld, DST-JFCRM, een flenslager dat dankzij de slanke bouwvorm geschikt is voor de toepassing in beperkte montageruimten. De sleutelvlakken van de flensmoer, welke verkrijgbaar zijn in maat 10, zorgen voor een extra torsiebeveiliging. Deze flenslagers zijn verkrijgbaar voor alle Dryspin® schroefdraden met grote spoed, die net als de andere Dryspin® schroefdraadspillen, kunnen worden gecombineerd met de Drylin® E-spilmotoren.

In de productgroep iglidur® heeft igus® een PRT lager geïntegreerd met een aandrijving. Robolink ® D zijn motor aangedreven draaikranslagers (iglidur ® PRT) in een kunststof behuizing. Het belangrijkste component is een wormwiel. In het boorgat is er ruimte vrij voor de voedingskabels. Deze kunnen worden besteld met of zonder motor. Wij bieden momenteel igus® stappenmotoren als mogelijke aandrijvingen.

Andere motoren zijn beschikbaar in de toekomst. De Robolink® D is verkrijgbaar in 3 maten.

Actief in de Offshore
Naast kunststof glijlagers zijn wij ook gespecialiseerd in glijlagers in de On- en Offshore markt. Wij ontwikkelen en produceren onder andere composiet lagers, hoog gelegeerd stalen lagers voor de zware industrie en zelfsmerende bronzen lagers met grafiet.

 

Elcee Holland B.V.
Kamerlingh Onnesweg 28
3316 GL  DORDRECHT
Tel: 078-6544777
E-mail: glijlagers@elcee.nl
www.elcee.nl

Over de Auteur

Elcee Holland B.V. is een technische groothandel, gelegen in Dordrecht en is al meer dan 50 jaar de specialist op het gebied van glijlagers en vindt u bij Elcee het grootste assortiment van de Benelux en Duitsland. Wij produceren glijlagers, glijstrippen en sferische lagers voor alle markten, zoals industrie, on- en offshore, railway, scheepvaart, etc. 

Elcee heeft een indrukkende lager voorraad van de diverse kwaliteit in huis en kan binnen 24 uur leveren. Voor meer informatie kijkt u op www.elcee.nl of neemt u contact op via het tel. nummer 078-6544777 of e-mail adres info@elcee.nl 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Hollandse kunststof draagklomp – Traditioneel boerenmotief – Geel - EVA - 46
Hollandse kunststof draagklomp – Traditioneel boerenmotief – Geel - EVA - 46

€ 29,50
Toon product

Elcee-Haly – Klomp sloffen – Gele Pantoffelklomp met geborduurd Boerenmotief – Extra Warme sloffen – Geel – Maat 38/39
Elcee-Haly – Klomp sloffen – Gele Pantoffelklomp met geborduurd Boerenmotief – Extra Warme sloffen – Geel – Maat 38/39

€ 23,95
Toon product

Hollandse kunststof draagklomp – Love edition - Roze - EVA – 38/39
Hollandse kunststof draagklomp – Love edition - Roze - EVA – 38/39

€ 25,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo