FB pix Folderrekken - Tips om de beste keuze te maken - Artikelpost

Folderrekken - Tips om de beste keuze te maken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1493 | Aantal woorden: 670 | Datum: | 0 commentaar

Wilt u brochures of folders op een aantrekkelijke wijze presenteren? Het aanbod van allerlei soorten en modellen folderrekken, brochurehouders of folderstandaards is enorm. De juiste keuze kan net dat beetje extra betekenen voor uw professionele presentatie. Maar hoe beoordeel je nou welke het meest geschikt is? Hier zijn enkele tips om de keuze voor het juiste folderrek te vergemakkelijken.

Folderrek formaat: A3, A4, A5?
De keuze voor een folderrek is uiteraard eerst afhankelijk van het formaat van uw folders of brochures. Omdat A4 folders het meest gangbaar zijn, zijn A4 folderrekken ook de meest voorkomende. De keuze aan A5 folderrekken of A3 brochurehouders is minder, maar ze zijn zeker te koop. En hoeveel brochures wilt u eigenlijk presenteren op het folderrek? Er zijn folderstandaards waarop u slechts 1 enkele folder kunt presenteren, maar er zijn ook complete rekken waar met gemak 20 dikke stapels folders op uitgestald kunnen worden. Formaat, hoeveelheid en stapelhoogte van de presenteren brochures zijn dus allereerst bepalend voor uw keuze qua folderrekken.

Mobiele folderrekken en inklapbare folderstandaards
Wat ook belangrijk is om vooraf te bepalen bij de aanschaf van folderrekken, is hoe u uw folderrek gaat gebruiken. Is dat statisch, bijvoorbeeld in uw showroom op kantoor, of wilt u de folderstandaard ook meenemen naar beurzen en evenementen?  Want in dit laatste geval is het wellicht slim om te kiezen voor inklapbare folderstandaards of mobiele folderrekken. Dergelijke folderrekken zijn gemakkelijk mee te nemen in bijvoorbeeld een transporttas of transportkoffertje. Door te kiezen voor een mobiel folderrek of een inklapbare brochurestandaard kunt u deze dus multifunctioneel inzetten.

Design en afwerking van uw folderrek
In het grote aanbod folderrekken en folderstandaards zijn soms aanzienlijke prijsverschillen aanwezig. Ook qua design en afwerking zijn er ook verschillen, die het waard zijn even goed te overdenken. Het land van herkomst, dus daar waar de folderrekken worden geproduceerd, speelt daarbij een grote rol. Steeds meer folderrekken en folderstandaards worden geproduceerd in Azië, meestal in China. Daarbij gaat het dan meestal om de meest gangbare en gewilde modellen, die in enorme aantallen worden geproduceerd wat natuurlijk de prijs drukt. De kwaliteit van dit soort folderrekken is meestal in orde, al moet je er geen technische hoogstandjes van verwachten. De afwerking kan meestal wat beter, maar daar is de prijs dan ook naar. Folderrekken of folderstandaards met een meer exclusieve uitstraling worden meestal geproduceerd in Europa, bijvoorbeeld in Italië. De prijzen van dergelijke folderrekken liggen meestal wel een stuk hoger, maar zowel het design, het materiaalgebruik als de afwerking liggen ook op een hoger niveau.

Milieuvriendelijke folderrekken
Nu MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en het bewustzijn t.a.v. ons milieu groeiende is, bieden enkele fabrikanten ook ‘milieuvriendelijke’ folderrekken aan. Ze zijn vaak inklapbaar en worden hoofdzakelijk gemaakt van bamboehout;  een houtsoort die verantwoord is omdat de bamboemoederplant elk jaar meerdere nieuwe stammen maakt die in enkele maanden tot volwassen hoogte uitgroeien. Daar waar tropisch hardhout helaas in veel gevallen nog steeds illegaal wordt gekapt, komt bamboehout nagenoeg uitsluitend uit duurzaam beheerde plantages. Een mooi alternatief dus, die bamboe folderrekken, met vaak ook een aantrekkelijk design.

Samengevat is de keuze aan (inklapbare) folderrekken c.q. folderstandaards enorm. Met bovenstaande tips en richtlijnen in gedachten is het kiezen van het juiste folderrek niet al te moeilijk. Bekijk hier een ruim overzicht van verkrijgbare folderrekken in Nederland en folderrekken in België.

Michel Rijberg
directeur Folderrekken.com

 

Over de Auteur

Michel Rijnberg is directeur van Folderrekken.com, onderdeel van Expo Display Service, fabrikant en full service leverancier van beursstands, beurswanden, expositiesystemen en andere beursmaterialen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo