FB pix Fotolijsten, wissellijsten en kliklijsten; wat is het verschil? - Artikelpost

Fotolijsten, wissellijsten en kliklijsten; wat is het verschil?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 4245 | Aantal woorden: 459 | Datum: | 0 commentaar

Als je een foto, affiche of een tekening graag meer uitstraling wilt geven, dan is een fotolijst een goede optie. Er zijn echter verschillende types, elk met een verschil. Je kunt onderscheid maken tussen fotolijsten, wissellijsten en kliklijsten. Wat is nou het verschil tussen deze lijstjes?

Fotolijsten
De fotolijst is de meest diverse van de drie. Je kunt deze krijgen in allerlei vormen en maten. Is zijn meest simpele vorm is het simpelweg een lijstje dat de foto rechtop zet. Zo komt deze beter tot zijn recht. Daarnaast zorgt de lijst er ook voor dat de foto minder onderhevig is aan bijvoorbeeld schade en stof. Ook maakt zo een lijst het gemakkelijker om de foto aan de muur te hangen.

Zoals gezegd zijn fotolijsten in alle vormen en maten te verkrijgen. In winkels zul je voornamelijk de veel voorkomende formaten van 10x15 en 70x100 (en daar tussenin) tegenkomen. Naast de standaard lijsten voor één foto kun je tegenwoordig ook al fotolijsten krijgen waar meerdere foto’s in kunnen.

Wissellijsten

Als iemand het over een wissellijst heeft, dan bedoelt men vaak een klassieke fotolijst. Het verschil ten opzichte van de normale fotolijst, is dat je bij een wissellijst de foto/tekening/affiche makkelijk kunt verwisselen (zoals de naam zegt).

Vergelijkbaar met fotolijsten zijn de wissellijsten geschikt voor foto’s, vergrotingen, schilderijen enz. Om een andere foto in het lijstje te doen hoef je simpelweg alleen het lijstje aan de achterkant open te maken en een nieuwe foto erin te doen. Ook deze lijsten kun je in de meeste winkels verkrijgen, zij het wel voornamelijk in standaardmaten. Voor afwijkende maten zul je bij een professionele inlijster terecht moeten.

Kliklijsten

Kliklijsten zijn lijsten die geschikt zijn voor reclame-uitingen. Als je bijvoorbeeld bij een supermarkt loopt, zijn de borden die buiten staan, en voor de ramen hangen vaak dit soort kliklijsten. Zoals de naam doet vermoeden, hebben deze kliklijsten een kliksysteem, waardoor je posters en affiches heel snel kunt verwisselen.

Een ander voordeel bij deze lijsten is het feit dat de posters en affiches beschermt worden door een stuk plastic. Dit maakt het mogelijk om deze lijsten buiten te zetten. Ook zijn ze binnen beter beschermt. Je ziet dan ook vaak dat deze kliklijsten worden gebruikt voor bijvoorbeeld evacuatieplannen en plattegronden, omdat ze zo duurzaam zijn.

 

Over de Auteur

Coby van Empel helpt graag anderen door middel van het geven van een aantal tips op verschillende vlakken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo