FB pix Het belang van SEO - Artikelpost

Het belang van SEO

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3046 | Aantal woorden: 591 | Datum: | 1 commentaar

Al jarenlang is het bij de websitemakers bekend. De kracht van je website ligt niet aan de content, maar aan de positie op Google. Dit is te verbeteren met SEO. Waar veel beginners de fout in gaan, is het massaal inkopen van slechte backlinks.

Voor velen zijn termen zoals SEO en backlinks totaal onbekend. Ze maken een website, zorgen voor mooie teksten, afbeeldingen en hopen op een mooie positie in Google. Eindelijk na een aantal weken is je website dan te vinden op Google, oftewel pagina 12 positie 4. Op dit ogenblik is er nog geen paniek: "De website is nieuw. We zetten er gewoon méér informatie op, dan komt het wel goed."

Na een jaar check je weer je positie op Google. Pagina 10 positie 7. Dit schiet niet op, je bent nog eerder met pensioen voordat je op de gewenste positie staat in Google. Daarom is het van belang om op tijd te beginnen met SEO, oftewel Search Engine Optimalisation.

Search Engine Optimalisation

De naam verklapt het al voor een heel groot gedeelte, letterlijk vertaald: Zoekmachine optimalisatie. Kort samengevat, je moet ervoor zorgen dat jouw website aantrekkelijk wordt voor Google om te vinden.
Stel, je bent eigenaar van één van de 185 kapperszaken in Amsterdam Zuid. Dan wil je op een goede positie komen te staan wanneer men zoekt naar: "Kapperszaak Amsterdam Zuid". Een pagina vullen met 100.000x Kapperszaak Amsterdam Zuid, dan kom je er niet. 

Je kunt je positie in Google verbeteren door op willekeurige website's een link te laten plaatsen naar jouw website. Belangrijk is om het woord waarop jij gevonden wilt worden, de link bevat. Zoals in dit artikel is gebeurt bij SEO.

Backlinks

Elke link van een andere website naar jouw website worden backlinks genoemd. Als Google merkt dat jouw website als belangrijk wordt gezien, zorgt dit ervoor dat jouw website steeds ietsjes hoger komt te staan in Google. Maar ook hier zitten risico's aan verbonden. Er zijn bedrijven die beloven je gouden bergen, misschien wel 2.000 backlinks per maand! En dit voor een bedrag van slechts €5,00 per maand. Te mooi om waar te zijn!

Juist, dat is het ook. Zodra Google merkt dat er iets niet in de haak is, 2000 backlinks per maand op vage website's, dan kom je op de blacklist. Oftewel, je bent niet meer te vinden op Google. Dan is je pagina 10 positie 7 toch wel beter. Het checken van je backlinks kan gemakkelijk op de website: MOZ Open Site Explorer

Deze website laat zien hoeveel website's er een link hebben staan naar jouw website. Tevens is te zien van welke kwaliteit deze backlinks zijn. Mochten er nu website's zijn waarbij de link zelfs schadelijk is voor jouw positie in Google. Dan kun je altijd bij jouw SEO professional terecht om deze link te laten verwijderen.

Verwacht geen gouden bergen voor weinig geld, maar geduld is een schone zaak bij Search Engine Optimalisation. Dan kom je vanzelf op de eerste pagina van Google.

Over de Auteur

OnSquare is een bedrijf uit Hengelo Overijssel opgestart in 2012. Het bedrijf richt zich vooral op het bouwen van website's gebouwd vanuit WordPress. Daarnaast hebben ze jarenlange ervaring met Search Engine Optimalisatie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Mona Lisa And The Blood Moon (Blu-ray)
Mona Lisa And The Blood Moon (Blu-ray)

€ 9,99
Toon product

Doelgerichte SEO
Doelgerichte SEO

€ 19,99
Toon product

SEO-R2 – Schaal voor Emotionele Ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking – Revised2
SEO-R2 – Schaal voor Emotionele Ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking – Revised2

€ 25,60
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo