FB pix Huisstijl tips - Artikelpost

Huisstijl tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1579 | Aantal woorden: 478 | Datum: | 0 commentaar

Een opvallende huisstijl zegt meer dan duizend woorden. Een huisstijl is de manier waarop je kennis maakt met je merk of bedrijf. Alle redenen dus om te zorgen voor een goede huisstijl die jaren meegaat en bijdraagt bij de herkenbaarheid en het consumentenvertrouwen van je merk of bedrijf.

 

Val op met uiterlijk!
Een huisstijl bestaat uit een naam, een logo, vormen, kleuren, typografie, fotografie en taalgebruik. Als de look van de huisstijl de klant niet aanstaat dan gaan ze automatisch op zoek naar een ander bedrijf.  Zorg ervoor dat alle uitingen van visitekaartje tot billboards van mailing tot websites met elkaar overeenkomt! Mooie huistijl ontwerpen zijn altijd een eindproduct van een goede samenwerking met de klant.

Val op met inhoud!
Ook de inhoud is erg van belang. Denk van tevoren goed na wat je bedrijf moet uitstralen en welke doelgroep je wilt aanspreken. Hier kan je de content op aanpassen. Als je goed nadenkt over de inhoud van bijvoorbeeld je flyer en de tijd neemt om dit echt bijzonder te maken, dan is dit een goede manier om indruk te maken op klanten en relaties!

Wees sociaal
Een sterke huisstijl in deze tijd is niet voldoende! Je visitekaartje, briefpapier, flyer en webdesign zijn af en wat nu? Woon je in Eindhoven? Voor webdesign Eindhoven neem je contact op met een reclamebureau in de buurt. Zorg ervoor dat je bedrijf of merk altijd in beeld blijft. Dit kun je doen doormiddel van nieuwsbrieven te versturen of veel berichten te plaatsen op Sociale Media. Vraag jezelf constant af: Als ik dit bericht verstuur, hebben mijn klanten dan er iets aan. Blijf ook vragen beantwoorden die klanten aan je stellen via je eigen website en/of Sociale Media voor de betrouwbaarheid van je merk of bedrijf.

Het ontwerpproces
Zorg ervoor dat de ontwerper waarmee je samenwerkt genoeg input heeft om een passend logo en huisstijl te ontwerpen. Denk van te voren na over de volgende vragen: Wat doet je bedrijf? Op wie richt je bedrijf zich? Wat zijn de kernwaarden? En wat maakt het bedrijf onderscheidend? Hiermee zou een ontwerper één of meerdere concepten kunnen ontwerpen voor het logo en de huisstijl.

Over de Auteur

Ik ben actief bij Logo-starter. Logo-starter is een reclame blog voor logo's en huisstijlen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo