Logospot - logo laten ontwerpen - Artikel Post - Artikel Marketing

Logospot - logo laten ontwerpen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 378 | Aantal woorden: 481 | Datum: | 0 commentaar

Wil je een logo laten ontwerpen maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel helpen we je op gang bij de zoektocht naar jouw perfecte (bedrijfs)logo.

Er zijn een aantal stappen die je in gedachte moet houden bij het (laten)maken van een logo. In dit artikel zet www.logospot.nl deze stappen voor je op een rij!

Stap 1: Bepaal je doelgroep.

Dit is de aller belangrijkste stap bij het ontwerp van een logo. De doelgroep is een verzameling van personen aan wie je jou merk toonbaar maakt. De personen aan wie jij je dienst of product wilt verkopen moeten een goed gevoel krijgen bij jouw merk. Je logo heeft hier veel invloed op. Verplaats je in je doelgroep om te bepalen wat het logo moet uitstralen en bevatten. Doe eventueel een doelgroep onderzoek om tot een gegrond resultaat te komen.

Stap 2: Kies een betrouwbare partij.

Kies een ervaren reclamebureau op het gebied van logodesign. Veel startende bureaus of zelfs studenten kunnen een logo voor je ontwerpen. Bedenk wel dat je het in feite maar één keer goed kunt doen. Zodra je je logo hebt gepubliceerd is de weg naar een nieuw logo een pad vol obstakels. Het is daarom het beste om een ervaren partij in de arm te nemen zoals logospot.

Stap 3: Vermijd Cliche's als ze het onderwerp niet versterken.

Voorbeeld: Voor een kapperszaak kan het essentieël zijn om een schaar te gebruiken in het logo. Zit jouw product of dienst in een soort grijs gebied waar het niet direct nodig is het typische icoon te gebruiken? Maak het de ontwerper lastig en geef de opdracht om veel gebruikte typische beelden te vermijden. Een onderscheidende vakgarage heeft geen icoon van een auto nodig om zich te bewijzen aan de doelgroep. Zulke cliche's worden door goede ontwerpers vadaag de dag veel gemeden.

Stap 4: Neem een logo ontwerper uit eigen regio.

Bureau's uit eigen dorp of stad weten vaak beter wat er speelt onder de lokale doelgroep. Zij kunnen net dat beetje extra inzicht omzetten in daadkrachtig beeld. Logospot is bijvoorbeeld actief in de regio venray, venlo. wanssum, overloon, horst.

Met deze vier stappen in je achterhoofd kun je een goede stap zetten naar iemand die een logo laat ontwerpen. Logospot helpt je graag verder wanneer je niemand kent.

 Over de Auteur

Danny Lensen is een ervaren logo ontwerper uit Venray die gespecialiseerd is in het maken van unieke beeldmerken.

De afgelopen vijf jaar realiseerde hij tientallen identiteiten voor grote en kleine bedrijven in Noord-Limburg, Oost-Brabant en het zuiden van Gelderland.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[130 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo