Merkregistratie - Op de volgende dingen moet u letten - Artikelpost

Merkregistratie - Op de volgende dingen moet u letten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 514 | Aantal woorden: 743 | Datum: | 0 commentaar

Registratie merknaam, maar waar?

Bij een merkenregistratie is het belangrijk dat de merknaam wordt geregistreerd in de landen waar deze zal worden gebruikt. in deze landen is de merknaam dan bescherm tegen misbruik door anderen, zoals merkinbreuk. Bij het registreren van merknamen zijn de volgende registraties mogelijk:

  • Merkenregistratie in de Benelux;
  • Merkenregistratie in de EU;
  • Merkenregistratie internationaal;
  • Merkenregistratie nationaal.

Als u een merknaam wilt registreren in Nederland zal u deze altijd moeten laten registreren in de Benelux. Wilt u echter verder dan Nederland gaan met uw merknaam? Dan moet u uw merknaam registreren voor buitenlands gebruik. 

Merkenregistratie in de Benelux

Het is altijd goed om uw merknaam te laten registreren voor in de benelux. De Beneluxlanden zijn georganiseerd onder één merkenverdrag. Wat heeft dit te betekenen? Dit heeft te betekenen dat alleen in Nederland een merkenregistratie helaas niet mogelijk is. U registreert dan dus een merknaam voor de gehele Benelux, oftewel België, Nederland en Luxemburg.

Merkenregistratie in de Europese Unie

Werkzaam op Europees niveau of in ieder geval grotere plannen dan alleen de Benelux? Dan is een merkenregistratie nodig voor in de Europese Unie, oftewel de EU. U kunt ook een Europese naamsregistratie voor uw merknaam doen zodat er geen namaakproducten vanuit het buitenland de EU in kunnen worden gevoerd. Dit kan uw producten beschermen wanneer deze zo populair zijn dat ze worden nagemaakt in landen zoals China. 

Het registreren van uw merknaam in de Europese Unie is een vorm van merkenregistratie die het meeste kostenefficiënt is. U beschermt uw merknaam namelijk door middel van één registratie voor de gehele Europese Unie. De merknaam registratie dekt 28 landen en wordt automatisch uitgebreid met nieuwe Europese lidstaten. Uw merknaam hoeft niet in elk land gebruikt te worden om het merkrecht in stand te houden.

Merkenregistratie Internationaal

Wanneer u denkt te gaan opereren buiten de EU is het goed om zich te registreren met uw merknaam met volledig internationale dekking. U wordt dan geregistreerd in meer dan 80 landen. Dit wilt overigens niet direct zeggen dat u dan automatisch over alle rechten beschikt die u in Nederland heeft, maar het beperkt zich ook niet alleen te de Europese landen. 

U kunt met één aanvraag een registratie in meerdere landen verrichten bij het Internationale registratiesysteem. Bij internationale dekking kunt u denken aan de belangrijkste landen als: de VS, China, Zwitserland, Japan en de EU. Mocht u mogelijk van plan zijn om internationaal te gaan, dan is het prijstechnisch slim om voor een internationale merkenregistratie te gaan. 

Registreren merknaam nationaal

Gaat u opereren in Canada, Zuid-Afrika, Brazilië, Chili, Hong Kong, Peru of Argentinië? Dan moet u er goed op letten dat u een nationale kerkenregistratie nodig heeft in deze landen. Deze landen zijn namelijk niet aangesloten bij het internationale verdrag, en staan dus op zichzelf. Bij een nationale merkenregistratie zal uw merknaam apart ingevoerd worden. Het registreren van een nationale merknaam is over het algemeen wat meer kosteninefficiënt en vergt vaak meer tijd dan via het internationale verdrag. 

 Over de Auteur

Knijff Merkenregistratie

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo