FB pix SMS'en achter het stuur? Niet als het aan Volkswagen ligt! - Artikelpost

SMS'en achter het stuur? Niet als het aan Volkswagen ligt!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1773 | Aantal woorden: 440 | Datum: | 0 commentaar

Dat sms'en achter het stuur eigenlijk onverstandig is, weten we allemaal. Er staan ook niet zonder reden hoge boetes op, als een agent je betrapt met je smartphone in je hand. Gebruik van de mobiele telefoon is de oorzaak van vele ongevallen op de weg.

Dat weet Volkswagen ook, en dus gaf het Duitse automerk nietsvermoedende bioscoopbezoekers een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Tijdens de commercials voorafgaande aan de film ontving de gehele zaal een locatiegebonden sms. Afgeleid grepen ze stuk voor stuk naar hun telefoon, waarna ze werden opgeschrikt door een levensechte autocrash tegen een boom. Bekijk hier de indrukwekkende video.

Ook in een recente printcampagne maakt Volkswagen de lezers bewust van de gevaren van mobiele telefonie (en sms'en) achter het stuur. Samen met het internationale reclamebureau Oglivy & Mather lanceerde het merk een indrukwekkende campagne, gebaseerd op de auto-aanvulling van veel smartphones. Met teksten als "Ill be there in a while/wheelchair" binnen een voor smartphone-gebruikers herkenbare vormgeving schudt Volkswagen de lezers weer even wakker. 

De boodschap van de campagnes van Volkswagen is wel duidelijk. Sms'en achter het stuur? Doe maar niet! Ben je benieuwd naar de gehele campagne en de video? Lees dan het originele artikel: SMS'en achter het stuur? Niet als het aan Volkswagen ligt!

Volkswagen campagne sms'en achter het stuur

Boetes op telefoongebruik achter het stuur

De hoogte van de boete voor niet-handsfree bellen is in 2014 vastgesteld op € 230,00. In tegenstelling van wat sommige mensen soms denken, geldt deze boete ook voor sms'en in de auto. De exacte omschrijving van de bij wet verboden handeling is: "als bestuurder tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthouden". Deze boete geldt voor alle bestuurders van motorvoertuigen, met uitzondering van snorfietsers.

Het is niet zonder reden dat deze boete zo hoog is. Er gebeuren veel ongelukken door het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer. Met telefoneren of sms'en tijdens het autorijden breng je als bestuurder niet alleen jezelf, maar ook anderen in gevaar.Over de Auteur

Bij VWP Shortlease kunt u terecht voor het leasen van een auto voor kortere periode. Al vanaf 2 maand tot een duur van één jaar leaset u een auto bij VWP. Op het blog houdt VWP u op de hoogte van het laatste nieuws voor leaserijders. Bent u op zoek naar een traditionele leaseauto (1 tot 5 jaar), dan kunt u terecht bij VWP Autolease.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo