Tips voor een origineel relatiegeschenk - Artikel Post - Artikel Marketing

Tips voor een origineel relatiegeschenk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 354 | Aantal woorden: 462 | Datum: | 0 commentaar

Het geven van relatiegeschenken is natuurlijk harstikke leuk om te doen. Je werkt aan de vertrouwensband met je klanten en tegelijkertijd promoot je je eigen merk of naam. Een relatiegeschenk is daarom ook een ideaal marketingmiddel. De grote vraag is echter, wat zijn nu leuke geschenken om te geven? Helaas is dit antwoord niet voor iedereen even makkelijk.

Tip 1, voor een klein budget

Budget is natuurlijk altijd een belangrijke factor. Kleine bedrijven hebben meestal minder te besteden dan grote bedrijven, dan heb je ook nog eens de multinationals die echt in de buidel kunnen tasten. Maar, klein en bescheiden kan ook leuk zijn. Zo zijn er diverse kleine relatiegeschenken zoals bedrukte pennen, usb-sticks of sleutelhangers. Het voordeel is dat het gebruiksvoorwerpen zijn, waardoor je naam voor langere tijd in het zicht zal blijven. Wil je dat mensen je bedrijf leren gaan herkennen, dan is dit een prima relatiegeschenk.

Tip 2, iets meer te besteden

Je bedrijf is gegroeid en je wilt dus iets meer indruk gaan maken met je relatiegeschenken. Je hebt al honderden pennen verspreid onder je klanten dus het wordt tijd voor wat nieuws. Het is hierbij verstandig om goed na te denken wat er past bij de doelgroep van je bedrijf. Bestaat je doelgroep voornamelijk uit vrouwen, dan geef je natuurlijk geen bedrukte gereedschapsbakken… Ook andersom ontvangen mannen liever geen roze strandtassen met je logo erop. Je scoort pas echt punten wanneer je geschenk goed past bij de doelgroep. Een universeel relatiegeschenk zou ook nog kunnen. Bedrukte emmers zijn een leuk en creatief voorbeeld. Ieder huishouden kan wel een emmer gebruiken, dames bij het poetsen en de heren voor werk in de tuin of andere klussen. Daarnaast kun je een emmer nog vullen met allerlei andere handige producten. Schoonmaakspullen bijvoorbeeld. Op deze manier maak je van een simpel huishoudelijk product een erg leuk relatiegeschenk!

Tip 3, grotere budgetten

Bij grotere budgetten zie je vaak dingen zoals kaartjes voor voetbalwedstrijden of concerten. Zo kun je bijvoorbeeld samen met een goede klant een evenement bezoeken, om zo aan je vertrouwensband te werken. De sfeer is informeler dan op het werk en leert elkaar beter kennen. 

Met ieder budget is dus wel iets leuks en creatiefs te schenken. Denk goed na over je doelgroep en overweeg eens andere simpele gebruiksproducten.Over de Auteur

Schrijft graag over diverse onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[130 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo