FB pix Uw eigen visitekaartjes ontwerpen - Artikelpost

Uw eigen visitekaartjes ontwerpen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1132 | Aantal woorden: 787 | Datum: | 0 commentaar

Zoals u ongetwijfeld weet zijn visitekaartjes een belangrijk iets binnen communicatie. Zowel op het zakelijk vlak als in de privé sfeer is een visitekaartje handig als iemand snel uw gegevens nodig heeft. Vooral op zakelijk vlak zijn ze belangrijk, omdat ze enorm helpen bij het vinden van nieuwe contacten en klanten. Echter, tegenwoordig wordt men zeer snel overspoeld door visitekaartjes. Daarom is het belangrijk dat deze opvallen, zodat men ze onthoud en snel terugvindt. Hoe maak je echter een goed visitekaartje? U zou het kunnen laten doen door een grafisch ontwerper of een andere specialist, maar dit kan de kosten flink aanjagen. Hier dan ook een aantal tips om het zelf te doen.

Aan welke aspecten moet ik denken?

  • De juiste informatie: logischerwijs is het belangrijkste aan het visitekaartje de gegevens die erop staan. Dit is gewoon het doel ervan, en moet dan ook kloppen. Het is echter soms wel de vraag welke informatie precies op het kaartje moet komen te staan. Uw naam, e-mailadres en telefoonnummer zijn vrij logisch, maar moet u bijvoorbeeld ook uw adres erop vermelden? Daarnaast is het tegenwoordig vaak interessant om uw website erbij te vermelden, en of u te vinden bent op social media.
  • Een zeer speciaal kaartje: zoals ik al zei is het van belang dat uw kaartje opvalt, zodat deze niet in de vergetelheid raakt tussen al die anderen die iedereen tegenwoordig heeft. Daarom is het mogelijk interessant om iets speciaals met uw kaartje te doen. Bijvoorbeeld door een speciaal thema toe te passen, om het kaartje een speciale vorm te geven. Hier moet u echter wel opletten dat u er niet te ver mee gaat, omdat mensen het dan gaat tegenstaan.
  • Uw foto op het kaartje: Een bijzondere manier om uw kaartje te laten opvallen is door uw foto op het kaartje te plaatsen. Dit soort visuele stimulansen onthouden mensen namelijk makkelijker. Dit zorgt ervoor dat het kaartje beter wordt onthouden door mensen, en ook makkelijk wordt teruggevonden.
  • Scheiding tussen zakelijk en privé: Eerder noemde ik ook al dat visitekaartjes interessant zijn voor zowel zakelijk als privé gebruik. Als u ze in beide situaties gebruikt, is het verstandig twee verschillende kaartjes te gebruiken. Verschillende situaties vereisen namelijk verschillende gegevens. Het is echter logisch, want vaak is het zo dat bijvoorbeeld uw zakelijk telefoonnummer, niet gelijk is aan uw privé nummer.

Het visitekaartje ontwerpen

Maar hoe maakt u nu daadwerkelijk het kaartje zelf? U heeft natuurlijk de optie, als u enigszins grafisch bent aangelegd, om het kaartje met eigen hand te ontwerpen. Voor velen van u zal het echter makkelijk zijn een grafisch programma te gebruiken. Hierbij heeft u verschillende keuzes, van simpele programma’s (Word), tot ingewikkelde programma’s (Photoshop), en een aantal tussenopties (Publisher). Een andere interessante mogelijkheid zijn de websites waarmee u heel simpel eigen kaartjes kunt ontwerpen. Zodra u kaartje klaar is hoeft u alleen nog het visitekaartje te drukken, en klaar is kees! U heeft een volledig zelf ontworpen visitekaartje!Over de Auteur

 

Coby van Empel helpt graag anderen door middel van het geven van een aantal tips op verschillende vlakken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo