Wat SEO kan opleveren voor je bedrijf - Artikelpost

Wat SEO kan opleveren voor je bedrijf

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 231 | Aantal woorden: 664 | Datum: | 0 commentaar

SEO is natuurlijk ondenkbaar in het jaar 2021. Zonder SEO zul je tegenwoordig bijna niet meer vindbaar zijn zonder veel te betalen aan Google Adwords. Concurrentie speelt in op de Google zoekmachine. Om niet achter te blijven is het van essentieel belang om te doen aan SEO. Niet alleen MKB´s en grote multinationals doen dit. Een voordeel van het gebruiken van SEO is de vindbaarheid van je bedrijf en producten of diensten die verbeterd worden. Daarbij krijg je dus ook extra omzet door de online geworven klanten die je anders zou mislopen.

 

De voordelen van SEO

Zoals eerder besproken is het belangrijk voor een bedrijf om mee te gaan in de digitalisering waar we ons in bevinden. Veelal is deze kennis vaak niet intern op te pakken. Hierdoor kiezen veel bedrijven voor het gebruik maken van een marketingbureau. Een van de voordelen van SEO is branding van de organisatie. Online kun je je namelijk heel goed onderscheiden van je concurrenten. Denk hierbij aan taalgebruik,kleuren en dienstverleningen die je aanbiedt. Een goede manier om de SEO van je website te verbeteren, is het gebruik maken van backlinks linkbuilding. Dit wordt ook vaak uitbesteed aan marketingbureaus en die bieden dus linkbuilding hulp.

 

Het doel van bedrijven is vaak zoveel mogelijk klanten werven en daardoor meer omzet draaien. Om deze resultaten te behalen zijn er bijna meer dan 200 afhankelijke aspecten waar de Google zoekmachine op let tijdens het beoordelen van je website. Om een voorbeeld te noemen is het in 2021 belangrijk dat je website gebruiks(mobile) vriendelijk is. Wat in 2020 heel erg is opgekomen is voice search. Dit is in 2021 ook niet veranderd. Een ander aspect dat veel meeweegt is dat teksten voor websites zowel geschreven zijn voor de zoekmachine maar ook voor de bezoekers. Dit is nodig om de voordelen uit SEO te halen.

Google rankings toegelicht

De positie in Google is heel bepalend voor de hoeveelheid bezoekers dat naar je website komt. Aan de hand van hoe goed de website is afgesteld op de zoekmachine van Google, wordt bepaald op welke positie en pagina je staat als een klant producten of diensten opzoekt die te maken hebben met jouw bedrijf. Dit noemt Google haar eigen Google ranking. Aangezien digitalisering steeds belangrijker wordt is de concurrentie op Google ranking steeds groter. Daarom wordt het dus steeds moeilijker om op de eerste pagina vindbaar te zijn. Mensen die iets opzoeken op Google kijken vaak niet verder dan de 1e of 2e pagina. Dus sta jij op de 13e, dan zul je niet snel gevonden worden.

Gewenste resultaten van SEO

Door goed te analyseren en bij te houden hoeveel bezoekers jouw website en pagina´s trekken, kun je je website optimaliseren. Hierbij is het ook van belang dat backlinks checken goed gebeurt. Het resultaat hiervan zal een toename zijn in klantbezoeken en omzet door het afnemen van je producten en diensten online door klanten. Daarbij is het gewenste resultaat natuurlijk dat een potentiële klant op jouw website aan het struinen is na het zoeken in de zoekmachine. Door relevante zoekwoorden aan de hand van jouw producten of diensten. Het optimale resultaat is dat je op de eerste pagina staat.Over de Auteur

Als SEO specialist schrijf ik graag over alles omtrent zoekmachine optimalisatie. In deze blog geef ik handige tips over hoe SEO werkt en wat dit voor je bedrijf kan betekenen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo