Webshop reviews wat kun je ermee? - Artikel Post - Artikel Marketing

Webshop reviews wat kun je ermee?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Johan89
Gezien: 410 | Aantal woorden: 592 | Datum: Tue, 9 Jul 2013 | 0 commentaar

Behulpzame webshop reviews

Steeds meer mensen kopen via internet. Vooral het boeken van reizen via internet en het kopen van kaartjes, boeken, kleding en muziek via internet is populair. Er zijn dan ook talloze webshops te vinden die deze artikelen aanbieden. Onder dit grote aanbod, zijn altijd winkels te vinden die een minder goede service bieden of die ronduit onbetrouwbaar zijn. Veel mensen kennen verhalen over onbetrouwbare webwinkels, lange levertijden en slechte klantenservice. Voor de consument wordt het daarom steeds moeilijker om een keuze te maken uit het grote aanbod van winkels op het internet. Het is moeilijk om in de wirwar van webshops te onderscheiden welke betrouwbaar zijn, snel leveren en een goede klantenservice bieden en welke winkels je maar beter kunt vermijden.

Reviews wat is het?

Bij fysieke winkels in bijvoorbeeld een winkelstraat, werden en worden ervaringen in service en betrouwbaarheid ook uitgewisseld. Dat gaat vaak via mond-tot-mond reclame. Mensen adviseren elkaar naar een bepaalde winkel te gaan of een winkel juist te mijden. Maar in deze moderne tijd van internet en webwinkels, werkt mond-tot-mond reclame niet zo goed. Mensen komen elkaar niet in levende lijve tegen bij het winkelen via internet. Bovendien maakt het niet zoveel uit waarvandaan de spullen worden verplaatst, ze worden door heel Nederland (of soms over de hele wereld) verzonden. Hierdoor kennen de mensen die bij een bepaalde webshop kopen elkaar niet. Er is echter wel een andere manier waarop klanten elkaar op de hoogte kunnen houden over hun ervaringen met het kopen via internet. Dit kan via een review. Een review is een evaluatie van een produkt, publikatie, service of bedrijf. Reviews van webwinkels zijn vaak evaluaties die door een klant geschreven zijn. Deze klant heeft zelf iets gekocht bij de webshop en is daardoor in staat om een oordeel te geven over de service van de webwinkel, het gebruikersgemak (hoe makkelijk is het om een bestelling te doen), de levertijd en het wel of niet op voorraad zijn van de gewenste produkten.

Nut van reviews:

Reviews van klanten zijn betrouwbare informatiebronnen als je meer wilt weten over een bepaalde webwinkel. Als een webwinkel onbetrouwbaar blijkt in levertijden of een slechte klantenservice heeft, is dit vaak terug te vinden in negatieve klantbeoordelingen van de desbetreffende winkel. Ook de eigenaren van de webwinkels hebben over het algemeen belang bij klantbeoordelingen. Als bekend wordt dat klanten goede ervaringen hebben bij het kopen van een produkt, dan zullen anderen eerder geneigd zijn hun produkt bij dezelfde webwinkel te bestellen. Daarom bieden veel webwinkels de mogelijkheid een klantbeoordeling te schrijven nadat je daar een produkt gekocht hebt. Zo kunnen klanten op de website van de winkel zelf al zien wat de ervaringen van andere klanten zijn. Daarmee hebben klantbeoordelingen een belangrijke plaats ingenomen in het kopen via internet. Zij kunnen werken als een reclame voor de webshop zelf, maar hebben ook een adviserende werking naar andere klanten toe. Hiermee snijdt het mes aan twee kanten.

Meer informatie vindt u op goede review sites als: Consuwijzer.nl, Reviewspot.nl of Thuiswinkel.org.
Over de Auteur

Auteur: Leonie Boekhorst werkt al jarenlang als internet specialist en schrijft zelf regelamtig reviews wanneer zij online producten koopt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo