FB pix Website voor startende onderneming - Artikelpost

Website voor startende onderneming

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1282 | Aantal woorden: 936 | Datum: | 1 commentaar

Je bent startende ondernemer en je wilt natuurlijk ook een website. Waar moet je dan op letten? Wat zijn de eventuele kosten / de benodigde investering? Welke stappen moet je doorlopen?

Domeinnaam en hosting

De 1e stap is natuurlijk het bepalen van een goede domeinnaam. Het lastige daarbij is, is de gekozen en gewenste domeinnaam nog wel vrij? Je kunt via een online tool op onze site de beschikbaarheid van een domeinnaam checken.

De volgende stap is het registreren van de nog vrij zijnde domeinnaam. Je kunt 2 dingen doen:

  • domeinnaam registreren zonder hostingpakket, de domeinnaam parkeren
  • domeinnaam registreren met een hostingpakket eraan gekoppeld

Mijn advies is, parkeer de domeinnaam. De kosten zijn dan lager en je weet dat niemand de domeinnaam van jou af kan "pikken". Neem je er gelijk een hostingpakket bij dan kan later blijken dat de webdesigner andere technische eisen heeft dan het hostingpakket biedt en dan moet je alsnog een ander hostingpakket bestellen.

Voor domeinnaam registratie moet je rekenen op 10 tot 20 euro waarbij soms registratiekosten worden gerekend. Dan betaal je 5 tot 8 euro voor de domeinnaam (jaarlijkse kosten die worden betaald aan de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, SIDN). En 5 tot 10 euro voor de kosten van de afhandeling. Wanneer voor domeinnaamregistraties meer wordt gerekend dan 20 euro dan zou ik even verder zoeken naar een andere provider.

Huisstijl en logo

Bij een website komen vele aspecten rondom marketing bij elkaar. Uitstraling, product / dienst, positionering, service, kwaliteit, etc. Dus een professioneel en passend ontwerp is erg belangrijk. Je kunt maar één keer een 1e indruk maken. Mijn advies is dus; ga niet zelf een logo proberen te maken! En je moet zeker niet zelf proberen een hele huisstijl te ontwerpen. Laat dit doen door een professionele, ervaren en creatieve ontwerper. Ja de investering kan wat tegenvallen (tussen 250 en 1000 euro), maar deze huiststijl + logo zal nog vele jaren meegaan. En het tussentijds veranderen van, een inmiddels herkenbaar logo, is natuurlijk niet wenselijk.

Het leuke is ook, het ontwikkelproces van de huisstijl en het logo zorgt ervoor dat vele marketing aspecten al helder worden waardoor alle andere uitingen (folders, website, reclame, business cards, etc.).

Bij AdCon is het mogelijk om het hele traject van huisstijl ontwerp tot webdesign te laten uitvoeren. Voordeel; je hebt 1 aanspreekpunt en het vertrouwen dat alles goed op elkaar aansluit.

Webdesign

Met een goede huisstijl / logo kan worden gestart met de ontwikkeling van de website, webdesign. Een professionele website heeft een mooi ontwerp, de juiste uitstraling, goede teksten, professionele foto's, gericht op de bezoeker / de klant / prospect, overtuigend, etc. Een goede website is ook echt een goede investering.

Verder is belangrijk, maar niet altijd zichtbaar voor een leek, de correcte technische werking van de website. De website moet op alle hedendaags gebruikte browsers / operating systemen (apple, windows, linux) goed werken en nagenoeg er identiek uit zien. En tegenwoordig moet je eigenlijk ook al rekening houden met de mobile devices zoals de smart phones en ipad achtige apparaten.

De website moet ook goed vindbaar zijn en hier kan bij de bouw van de site al rekening mee worden gehouden. Voor het ene bedrijf is vindbaarheid op bepaalde trefwoorden iets belangrijker dan voor het andere bedrijf. Maar totaal niet vindbaar lijkt mij voor niemand wenselijk.

Maar het hebben van een Content Management Systeem (CMS) is zeker niet voor iedereen noodzakelijk. Zeker niet als het gaat om een starters website waarbij het voornaamste belang is dat potentiele klanten nog even kunnen nalezen wat het bedrijf ook alweer precies deed nadat de ondernemer met ze gesproken heeft. Laat je hierover goed adviseren en kijk of het voor jouw situatie relevant is (kosten / baten).

Bij een zeer eenvoudig design / ontwerp met slechts een logo, een foto en wat kleur kun je voor 500 euro een technisch goede website laten maken. De website biedt dan alleen informatie en zal zeker geen functionaliteit bevatten zoals een online bestel mogelijkheid, overzicht van assortiment, zoekfuncties, CMS, etc. Weinig, zoals ze noemen, toeters en bellen.

Voor 1000 euro is het mogelijk om een website te laten bouwen met een CMS, opensource of een door het webburo eigen ontwikkeld CMS. Hierdoor kun je bijvoorbeeld geld besparen op het vullen van de website, de pagina's toevoegen. En je bent niet steeds afhankelijk van de webdesigner voor aanpassingen / toevoegingen. Vaak kun je dankzij het CMS ook gratis of voor weinig geld functionaliteiten toevoegen zoals een zoekfunctie, sitemap, Google sitemap (XML), reactie formulieren, artikelen / pagina's printen of doorsturen aan vrienden, social media toevoegingen (plaats op twitter, like op facebook, etc.) en nog veel meer.

Met een investering tussen 1500 en 2500 euro kun je een webdesigner inhuren die een volledig pakket biedt. Gedegen advies, professionele grafische ontwerper, nette presentatie van het concept / design, copywriter voor teksten, SEO specialist, goed CMS (indien gewenst), snelle oplevering, nazorg / after sales, service, etc.

Maar website bouw is altijd maatwerk, en dat maakt dit vak ook zo leuk! Er is dus geen vaste prijs op te geven alsof het een blikje cola is.

 Over de Auteur

AdCon Webdesign is de internet specialist voor Den Haag en omgeving. In relatie tot internet bieden we advies, ondersteuning, uitvoering, management, bouw, ontwerp en oplossingen!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo