FB pix Beste bruidsfotograaf vinden in Apeldoorn, Zwolle of Deventer - Artikelpost

Beste bruidsfotograaf vinden in Apeldoorn, Zwolle of Deventer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1742 | Aantal woorden: 1130 | Datum: | 0 commentaar

Hoe vind je de beste Bruidsfotograaf Gelderland of Overijssel;
in of rondom Apeldoorn, Zwolle of Deventer?

Waar herken je een goede, professionele bruidsfotograaf aan?

Het is een must voor ieder aanstaand bruidspaar om een professionele bruidsfotograaf voor de trouwdag te zoeken.

Trouwfoto's ga je levenslang bewaren om steeds herinnerd te worden aan deze hele speciale dag. Trouwfoto's moeten langer meegaan dan de bruidsboeketten en het eten, dus daarom zou je alleen een bruidsfotograaf moeten vinden die begrijpt wat je wenst en waarop je kan vertrouwen, om elke minuut van deze bijzondere dag vast te leggen. 

Er zijn veel bruidsfotografen in Apeldoorn, Zwolle, Deventer en de hele provincie Gelderland, maar waar moet je nou op letten om de beste te kiezen?

Als je een professionele bruidsfotograaf wilt inhuren, moet je met de onderstaande zaken in ieder geval wel rekening houden:

1. Een geldige inschrijving bij de Kamer van Koophandel en een geldig BTW-nummer

2. Recente bewijzen van geldige, zakelijke verzekeringen

3. Gespecialiseerde en goed onderhouden camera apparatuur (inclusief een middelgroot formaat camera naast de standaard professionele 35mm digitale camera)

4. Lidmaatschap van een beroepsvereniging, zoals de BFN; vereniging van
Beroeps Fotografen Nederland

5. Een permanente fotostudio

6. Stijl van de foto's. Welke stijl moeten de huwelijksfoto's uitstralen?
(traditioneel, stijlvol, klassiek, journalistiek, modern, romantisch, zwart-wit)

7. Een uitgebreid portfolio

8. Zoek naar een bruidsfotograaf met een sterke band, die klik moet er gewoon zijn

9. Vraag vooraf een prijsindicatie op


Dingen om ter overweging te nemen bij de zoektocht naar
de beste bruidsfotograaf in Gelderland of Overijssel:

Ervaringsniveau. Verzamel informatie over zijn achtergrond. Vraag naar namen en telefoonnummers van personen die hij recent heeft gefotografeerd.
Bel de bruidsparen op en vraag of zij tevreden waren met het werk wat de fotograaf heeft verricht.

Persoonlijkheid. Zijn jullie het met mekaar eens? Komen de ideeën met mekaar overeen? Heb je er een goed gevoel bij? Kunnen jullie gemakkelijk met hem communiceren? Begrijpt hij goed wat je wilt en heeft hij een goede visie van de stijl van de foto's zoals die eruit moeten komen te zien?

Het kiezen van een goede trouwen fotograaf is van groot belang als je de komende jaren met plezier herinnerd wilt worden aan één van de mooiste dagen van je leven.

Stijl van fotografie. Voel je je aangetrokken tot de fotostijl, manier van fotograferen? Wat vind je van zijn stijl? Raakt het je?

Referenties. Vraag naar referenties en een persoonlijke ontmoeting, zodat u een kijkje kunt nemen van zijn werk en vraag hem/hen of ze gelukkig waren met het resultaat van zijn werk. Een bruidsfotograaf die aarzelt om referenties te geven is zeker niet de fotograaf die je zou moeten inhuren.

Fotopakketten uitkiezen. Stel vragen over ieder pakket dat hij je presenteert. Als je niet op zoek bent naar datgene wat hij je presenteert, kan hij er dan eentje maken die wel aan je wensen voldoet?

Voltooide werkzaamheden. Vraag hoe lang het zal duren om hem je fotoalbum te laten maken, je bruidsportret en alle trouwfoto's die tijdens de bruiloft zijn gemaakt.

Prijs. Kunnen jullie het betalen? Kunnen jullie het jezelf veroorloven om gebruik te maken van zijn diensten? Misschien kunnen jullie op diverse zaken geld besparen op de trouwdag, zodat jullie meer budget overhouden voor de fotograaf? Zoniet, is hij het prijsverschil dan wel waard ten opzichte van andere fotografen die je hebt ontmoet?

Neem er goed de tijd voor om alles te vragen wat je moet weten en wees ervan verzekerd dat je de samenstelling van de dienst (hoeveelheid foto's, eigenschappen trouwreportage, etc.) goed begrijpt, zodat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Betalen. Als je zou willen afzeggen om wat voor reden dan ook, kan de bruidsfotograaf dan een terugbetaling garanderen? Wat gebeurt er als hij, om wat voor redenen/omstandigheden dan ook, niet op de bruiloft verschijnt, wat gebeurt er dan? Heeft hij een partner/collega om zijn plaats in te nemen voor het geval dat?

Zorg ervoor dat je dit alles duidelijk met hem bespreekt en al je eventuele zorgen voorlegt. Zijn antwoorden moeten u ervan overtuigen dat hij één van de beste en meest betrouwbare trouwfotografen is. 

Contract of offerte. Check en lees alles zorgvuldig door voordat je definitief je handtekening plaatst. Als er ook maar iets is wat je niet begrijpt, vraag je om meer informatie - of de mogelijkheid om het contract mee naar huis te nemen om alles nog eens rustig door te lezen.

Wees er zeker van dat alle punten die jullie hebben besproken en de afspraken die zijn gemaakt ook allemaal in het contract terug te vinden zijn.

Heb je al een afspraak gemaakt en ga je op pad om op zoek te gaan naar de beste fotograaf in de omgeving van Zwolle of Apeldoorn? Kijk dan tijdens het gesprek naar zijn werk.

Wanneer je kijkt naar het werk van een bruidsfotograaf, let je op het volgende:

 

  1. Elk trouwalbum moet slechts uit één bruiloft bestaan. Heeft de bruidsfotograaf een heleboel voorbeeldalbums? Dat is OK!
  2. Heeft hij recentelijk in opdracht trouwfoto's gemaakt op een bruiloft en mag je daar de resultaten van inzien? Vraag zijn meest recente trouwalbum op.
  3. Bestudeer elk fotoalbum goed en kijk of het album het hele verhaal van de bruiloft vertelt en niet alleen snel is gevuld met dezelfde soort foto's.
  4. Zijn de portretten duidelijk en heeft de bruidsfotograaf de fotostijl van de klant duidelijk in beeld gebracht?
  5. Zijn alle foto's artistiek, creatief, stijlvol? Is er een variatie van lucht en schaduw?
  6. Worden er candid shots genomen (geen regisseur, maar eerlijke, oprechte foto's) Zijn ze duidelijk, scherp en goed samengesteld?
Vergeet niet dat de trouwfoto's je jarenlang geweldige herinneringen moeten bezorgen!

Ben je op zoek naar één van de beste bruidsfotograaf Zwolle, Apeldoorn of Deventer? Met deze tips vind je een goede fotograaf!

Over de Auteur

James is een online vertegenwoordiger van HE fotografie, twee ervaren huwelijksfotografen die liefdevolle, moderne foto's & huwelijksreportages van de bruid & bruidegom maken op trouwparty's en evenementen. 

HE fotografie maakt o.a. bruidsreportages, trouwfoto's, portretfoto's, schoolfoto's en foto's op (grote) evenementen in de provincies Gelderland en Overijssel.

Werkgebied: Hattem, Heerde, Zwolle, Doetinchem, Olst-Wijhe, heel Gelderland, Nijbroek, Ede, Harderwijk, Hardenberg, Putten, Hengelo, heel Overijssel

Met 20 jaar ervaring en een persoonlijke, klantgerichte service, maar vooral kwalitatief hoogwaardige fotografie is HE Fotografie al 14 jaar dé fotograaf op bruiloften in de regio's Gelderland en Overijssel.

Ook foto's laten maken? Ga dan naar hefotografie.nl

HE fotografie
IJsseldijk 79
8194 LC Veessen
Tel: 0578-631002

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo