FB pix Bruiloft vieren? Tips om te besparen! - Artikelpost

Bruiloft vieren? Tips om te besparen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2118 | Aantal woorden: 1084 | Datum: | 1 commentaar

Weinig mensen beseffen zich dat het vieren van een mooie bruiloft niet je volledige spaarreserve hoeft te kosten. Een bruiloft vieren kan goedkoper door slim te besparen op de trouwauto, de cadeau's en alle andere kostenposten.

Als je van plan bent om binnenkort een bruiloft te gaan vieren is het handig om uit te zoeken waar je kosten op kunt besparen en hoe je kan bezuinigen, zodat je een groot deel van je spaargeld overhoudt. Het is de moeite waard om er even de tijd voor te nemen.

Een bruiloftdeskundige zei altijd: "Er zijn vele manieren om de trouwerij van je dromen te hebben zonder jezelf zorgen te hoeven maken om hoge rekeningen".
Je moet gewoon een beetje creatief zijn.

Eerst een tip van de bruiloftdeskundige voor het regelen van een goedkope trouwjurk:

Tip 1: Besparen op trouwjurk

Een trouwjurk hoeft toch niet nieuw te zijn of van perfecte kwaliteit? Draag gewoon een gebruikte trouwjurk op je bruiloft van een B-merk i.p.v. een A-merk - of leen er één!

Je kan makkelijk honderden euro's besparen door overal eerst goed rond te kijken,
in winkels bijvoorbeeld. Kijk in tweedehands winkels of wend je tot de uitverkoopafdelingen van trouwzaken. Op internetsites zijn ook altijd wel goede, laaggeprijsde bruidsjurken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan sites als Marktplaats of speur de krantenadvertenties eens door. Vraag pas getrouwde stellen of je even een bruidsjurk kan lenen voor je bruiloft. Misschien familie? Of Google gewoon met wat woorden om mensen te vinden die hun trouwjurk willen verkopen!

Je kan ook de oude trouwjurk van je moeder, oma of tante gebruiken en bijvoorbeeld wat verfraaien met een hals, ketting, pareltjes erbij en wat kralen, sieraden. Trouwen hoeft niet duur te zijn. Creativiteit en slim omgaan met je geld, daar draait het om!

Tip 2: Besparen op uitnodigingen

Print je eigen uitnodigingen uit. Bij een bruiloft zijn er altijd veel accessoires die je zelf kan maken in plaats van ze te kopen. De sluier, de decoraties en zélfs de uitnodigingen. Er zijn doe-het-zelf kits te koop om je te helpen bij het creeëren van een professioneel ontwerp, zónder het daadwerkelijke prijskaartje van een echt professioneel ontwerp.

Er zijn bepaalde, bekende merklijnen van papier-gerelateerde bruiloft accessoires - van uitnodigingen tot menukaarten tot gastenboeken en fotoalbums - speciaal ontworpen voor bruid & bruidegom die wat elegante, papieren, accessoires wensen.

De uitnodigingskit wordt geleverd in vier stijlen in drie kleuren en bevat enveloppen, antwoordkaarten en afdrukinstructies.

Tip 3: Besparen op de trouwauto

Gebruik een ouderwetse of klassieke trouwauto in plaats van een limousine.
Neem contact op met een lokale autoclub om een luxe auto te huren, zoals een Rolls-Royce of een Cadillac DeVille. De meeste ondernemers zullen enthousiast raken en graag een auto uit hun collectie te huur aanbieden - en daarmee heb je voldoende zitruimte voor een echtpaar - en voor een veel lagere prijs. Besparen met die handel!

En terwijl je een limousine voor een paar uren kan huren, profiteer je van het voordeel dat je een ouderwetse wagen wel 24 uur mag huren - of zelfs langer. Heel fijn.

Een trouwauto lenen is ook een optie. Probeer op allerlei manieren aan een leenauto te komen, bijvoorbeeld door contact op te nemen met koppels die de bruiloft net achter de rug hebben. Maak een goede prijsafspraak met mekaar en bespaar zodoende meer geld op de kosten van een trouwauto (huurauto).

Tip 4: Bespaar op de bloemen & bruidsboeketten 

Hou de keuze van de bruidsboeketten lekker eenvoudig. In plaats van een bloemist in te huren, neem je het beste contact op met een school waar men leert hoe je mooie bruidsboeketten kan maken en huur je een paar goedkope studenten in om je te voorzien van bloemstukken voor de trouwdag.

Je kan natuurlijk ook je eigen bloemstukken creëren. Koop een grote voorraad bloemen (in één kleur). Daarmee kun je toch een goede indruk achterlaten terwijl je geld bespaart. Neem contact op met een bloemengroothandel; vele zullen direct aan klanten verkopen.

Of bekijk tutorials op internet (video site van Google) om snel te leren hoe je eenvoudige bruidsboeketten kan creeëren voor de trouwdag. Of volg een workshop als je nog voldoende tijd hebt in de planning.

Tip 5: Nodig niet teveel mensen uit

Veel mensen uitnodigen voor de bruiloft betekent veel geld uitgeven aan eten, drinken, grootte van locatie, de organisatie van de bruiloft en meer van dat soort zaken. Hoe minder mensen, des te beperkter het geheel. Dat gaat geld besparen.

Tip 6: Bespaar geld op de huwelijksreis

Bespaar op de huwelijksreis. Hou de aanbiedingen in de gaten. Bespaar op het vervoer van de huwelijksreis. Meld je aan op de nieuwsbrieven van reiswebsite en wees alert. Vergelijk de prijzen.

De bruiloft moet wel leuk blijven. Geef niet onnodig veel geld uit!

Er zijn een heleboel manieren om een leuke bruiloft te vieren zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Echt enorm veel manieren. Denk goed na (brainstorm) en maak een overzicht van de uitgaven en kijk waar je geld op kan besparen.

Denk na over de dingen die je nodig hebt en probeer op een creatieve manier geld te besparen. Gebruik je persoonlijke netwerk om te brainstormen. Zo is een trouwerij goed betaalbaar voor verloofde stellen. Maak er een mooie dag van!

Op zoek naar een goedkope bruidsfotograaf Zwolle, Bruidsfotograaf Deventer Bruidsfotograaf Apeldoorn of elders in de provincie Gelderland of Overijssel?

Over de Auteur

James is een online vertegenwoordiger van HE Fotografie in Veessen (dorpje in de provincie Gelderland). 

De bruidsfotografen van HE Fotografie maken huwelijksreportages, portretfoto's, familiefoto's, foto's op evenementen en natuurlijk trouwfoto's in plaatsen als Zwolle, Deventer en Apeldoorn, maar ook elders zijn we je graag van dienst met de trouwfotografie op jouw bruiloft.

Met ruim 20 jaar ervaring in de huwelijksfotografie en een persoonlijke, klantgerichte service, mooie, kwalitatief hoogwaardige trouwfoto's is HE Fotografie al 20 jaar dé vakfotograaf op trouwfeesten in Gelderland & Overijssel.

HE Fotografie
IJsseldijk 79
8194 LC Veessen
Tel: 0578-631002

hefotografie@mac.com

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Tue, 9 Apr 2013 at 11:32 AM, by Locomix
Hier nog een aantal zaken waar je op kan bezuinigen tijdens je bruiloft/huwelijk:
http://www.trouwkaarten.nu/trouwen-op-maandag-en-andere-bruiloft-bespaartips/

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo