FB pix Daten voor hoogopgeleiden - Artikelpost

Daten voor hoogopgeleiden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1855 | Aantal woorden: 659 | Datum: | 5 commentaar

Dating De dating behoefte van hoogopgeleiden is toch wel anders dan die van minder goed opgeleiden of die van mensen zonder opleiding. En de verschillen zijn goed te verklaren. Mensen met hogere opleidingen communiceren vaak op een ander niveau en vaak ook over andere onderwerpen. Ze hebben één of meerdere studies achter de rug en werken daarom vaak ook aan een bijpassende carriere of hebben al een indrukwekkende carriere achter de rug. Vaak is het dan wenselijk om een partner te vinden met soortgelijke ervaringen, vergelijkbare ambities en dezelfde levenswijze. Een partner die niet beschikt over dezelfde communicatie vaardigheden, niet dezelfde ambities deelt en de tijd liever niet wenst bezig te zijn met een zware baan of functie... daarbij is de kans groter dat er geen match zal ontstaan. Natuurlijk is dit geen wetenschap of feit, dit is gewoonweg de ervaring van veel hoger opgeleiden. 

En mede om voorgenoemde redenen zal een met rook gevulde bar of dancing niet echt aansluiten bij de behoefte van hoger opgeleiden. Dit is dan ook niet de plek vrijgezelle mannen of vrouwen te daten die een hogere opleiding (HBO of WO) hebben genoten. En voor deze groep mensen biedt een online datingsite natuurlijk uitkomst en kun je rustig de profielen bekijken waarvan jij denkt dat ze qua opleidingsniveau bij jou passsen.

Het zoeken naar dating sites die specifiek hoger opgeleiden in hun database hebben staan levert al snel diverse resultaten. Het lijkt zelfs alsof alle relatiesites zich richten op hoger opgeleiden, tenminste als je de advertenties moet geloven. Maar is dit ook zo? Ja en nee. De hoogopgeleiden is een interessante doelgroep voor datesites. Dit zijn toch vaak mensen met wat meer geld en die zullen dus sneller kiezen voor een betaald abonnement. Zodoende zullen alle datesites hun best doen deze doelgroep van zowel mannen als vrouwen naar zich toe proberen te trekken. Maar wat zijn nu de echte relatiesites hoger opgeleiden?

We hebben diverse sites bekeken en allen bieden profielen van mensen met een hogere opleiding, dus hoger dan MBO. Sites zoals Lexa, Be2, Parship, Match, etc. bieden allemaal de mogelijkheid om bij partnerwensen aan te geven dat je iemand van HBO en hoger zoekt. Een groot deel van de profielen voldoet ook echt aan deze opleidings-wens. Maar dit maakt het nog geen specialistische sites voor mensen die hoger opgeleid zijn. Er zijn eigenlijk maar een paar echte specialisten op dit gebied, ondanks dat de advertenties anders beweren. Eén van de hoogopgeleid specialistische datingsites is Match4me. Bij Match4me is de voorwaarde van inschrijving dat je een hogere opleiding hebt genoten, zo niet dan mag je dus niet eens inschrijven. Ook E-matching is een specialist. Het is zelfs hun slogan: online dating hoger opgeleiden. Een minder bekende online relatie site is Smartsingles. Ook zij richten zich echt alleen op dames en heren die hoog opgeleid zijn, met andere woorden: die Smart zijn.

Mijn advies is, bekijk het overzicht dating sites en probeer gewoon via een gratis abonnement of de website bij je past. Veel sites bieden naast het zoeken naar profielen bijvoorbeeld ook leuke testjes die je kunt doen. Zodoende gaat het bij het matchen niet alleen om de foto, lengte, hobbies en muziek smaak... maar ook om andere eigenschappen die bij de tests naar voor kunnen komen.

 

Over de Auteur

Op Date Vergelijk staan diverse nederlandse relatiesites en relatiebemiddeling websites. Onder de sites ook diverse specifieke datingsites hoger opgeleiden.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo