FB pix De aantrekkingskracht van trouwringen - Artikelpost

De aantrekkingskracht van trouwringen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1155 | Aantal woorden: 480 | Datum: | 0 commentaar

Hoewel de ring als symbool een hele lange geschiedenis heeft, is het niet zo waarschijnlijk dat het de symbolische achtergrond is die trouw- en verlovingsringen zoveel aantrekkingskracht geven. Ringen zijn ook al niet bepaald prettig om te dragen. Waarom zijn we zo gek op ringen en geven we er zoveel geld aan uit?   

Sieraden

Het dragen van sieraden is een menselijke gewoonte die al duizenden jaren bestaat. Nog steeds onderscheiden mensen zich van elkaar door mooie, opvallende of dure sieraden te dragen. Die accentueren namelijk je aantrekkelijkheid of status. Sommige sieraden worden alleen door bepaalde groepen mensen gedragen en tonen dat je bij die groep hoort.

De ring als symbool van verbintenis tussen geliefden is ook een teken aan anderen: deze vrouw of man is bezet. Iets waar mensen zich tegenwoordig overigens niet veel van aantrekken.

Symbool van bezit of statussymbool?

Ondanks het feit dat er natuurlijk nog steeds mannen zijn die de oude gedachte aanhangen dat een vrouw hun toebehoort, hun bezit is, zijn de meeste mannen zich waarschijnlijk meer bewust van het feit dat de investering in een trouwring ook hun bereidheid tot investeren in hun liefdesrelatie betekent. Een financieel offer, waarvoor ze natuurlijk heimelijk wel degelijk iets terugverwachten. De link tussen het leven dat de partner wordt geboden, de rol van die partner daarin en de prijs van de ring is duidelijk.

Voor altijd

Met een trouwring druk je vertrouwen uit in de blijvendheid van je relatie. Het is in de westerse wereld misschien wel het meest wijd verbreide symbool met een spirituele betekenis. De oneindigheid van een cirkel is een logische keuze hiervoor, overigens met een sterk religieuze achtergrond. In niet-westerse godsdiensten staat de cirkel ook voor wedergeboorte (reïncarnatie). Ook de dagen, maanden en seizoenen bewegen in cirkels.

De prijs

De prijs van trouwringen is hoog. Niet alleen omdat ze over het algemeen van edelmetalen worden vervaardigd, maar ook omdat er zoveel variatie in te krijgen is. Bovendien zijn juweliers er zich heel erg van bewust dat mensen om hun liefde te bewijzen bereid zijn heel ver te gaan en maken daar dankbaar gebruik van.  Noem het ‘vraag en aanbod’, of ‘wat de gek ervoor geeft’;  trouwringen zullen altijd in trek blijven.

 Over de Auteur

In dit artikel wordt de trouwringen in een breder perspectief geplaatst en er worden mogelijke verklaringen voor de populariteit van ringen gegeven. Mensen die ringen kopen zijn bereid er flink voor te betalen, wat de juweliers aan het werk houdt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 1.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo