Diamanten Verlovingsringen - Artikelpost

Diamanten Verlovingsringen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 223 | Aantal woorden: 476 | Datum: | 0 commentaar

‘A diamond is a girl’s best friend’ is waarschijnlijk een van de meest gebruikte spreekwoorden ter wereld. Daarom is een diamanten verlovingsring volgens ons de logica zelve.

Bij de diamantair

Wie diamanten zegt in de lage landen denkt onwillekeurig aan Antwerpen. Antwerpen is de diamantstad bij uitstek, hoewel je ook in Amsterdam diamantslijperijen kunt vinden. Wie zijn of haar diamanten verlovingsring laat maken bij een gespecialiseerde vakman, kan rekenen op het allerbeste resultaat.

Niet voor ieders beurs

Aan dergelijke kwaliteit hangt meestal een prijskaartje. Op maat geslepen diamanten laten inzetten in een diamanten verlovingsring is niet voor iedereen weggelegd. Sommige gespecialiseerde sites adverteren met betaalbare diamanten verlovingsringen. In de praktijk wil dit zeggen dat ze de minst dure diamanten ringen in de aanbieding hebben. Als startprijs op een van de meest gereputeerde sites hebben wij 738 euro gevonden. Vaak is de prijs vele malen hoger en moet u met 3000 tot 4000 euro rekenen voor een diamanten verlovingsring.

Alternatieven

Toch zijn er veel Nederlanders die naar Antwerpen komen om een diamanten verlovingsring te kopen. Heel erg bekend zijn de vele juwelierswinkeltjes die gevestigd zijn onder de spoorwegbrug nabij de Pelikaanstraat en het Centraal Station van Antwerpen. De prijzen voor diamanten en verlovingsringen met een ingezette diamant zijn er vaak veel goedkoper dan je zou verwachten. Laat je echter niet beetnemen door de goedkope prijzen. Zoals het spreekwoord vaak zegt, is het niet al goud (in dit geval) diamant, wat er blinkt.

Aandachtspunten bij het kopen van diamant

Wie er zeker wil van zijn dat hij of zij kwaliteitsvolle diamanten koopt, let het best op de volgende aspecten: het gewicht, de zuiverheid, de vorm en de kleur van de diamant. In de diamantwereld worden deze kenmerken de 4 c’s genoemd: cut (slijpwijze), clarity, carat en colour. Dit zijn dingen die je als koper van een diamanten verlovingsring niet zelf kunt controleren. Wie diamanten wil kopen, doet dit het best bij professionele vaklui. In Antwerpen worden de diamantairs in de Rijfstraat en de Vestingstraat aangeraden.

Diamanten verlovingsringen kopen online

Het kan misschien verbazing wekken, maar diamanten verlovingsringen worden ook online aangeboden. Vaak gebeurd dit op gespecialiseerde sites of op websites die duidelijk banden hebben met erkende juweliers of juwelenontwerpers. In dit geval is er geen vuiltje aan de lucht, en kun je mits het kennen van je ringmaat en die van je partner, met een gerust gemoed een diamanten verlovingsring kopen.Over de Auteur

Joke Merkels

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[356 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[140 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo