Echtscheiding: wat komt er allemaal bij kijken?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: EliseKlepper | Via Artikel Post
Gezien: 1244 |
Aantal woorden: 438 |
Datum: Sat, 7 Mar 2015 |
0 commentaar
Echtscheidingen, wat zijn mijn opties?
Een scheiding is voor niemand fijn. Een goede echtscheidingsadvocaat maakt in dit geval heel erg veel verschil. Deze donkere periode kunt u op verscheidene manier doorkomen, met een mediator tot een vechtscheiding. In dit stukje zal ik alle mogelijkheden op een rijtje zetten om u zo alvast een handvat te bieden in een onzekere tijd.
Mediation
Staan u en uw partner nog op (relatief) goede voet, dan is mediation misschien een goede optie voor u. Samen met een mediator wordt er in eerste instantie een afspraak gemaakt om te kijken of bemiddeling een optie is. Mocht dit het geval zijn dan worden er door een serie van gesprekken helder gemaakt wat de emoties zijn en wordt er een echtscheidingsconvenant opgesteld. Professionele mediators zijn vaak ook in staat om dit juridisch kloppend te maken en dan wordt het ook op die manier bij de rechter aangeboden. Voordeel hiervan is dat bemiddeling een stuk goedkoper is, minder tijd kost en dat de band bewaard of hersteld wordt.
Echtscheidingsprocedure
Een echtscheiding handel je niet zomaar in een dag af, er zijn een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Ten eerste moet u uw partner verwittigen en een advocaat raadplegen. Heeft u kinderen? Dan bent u verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Ook kinderalimentatie komt hierin aan de orde. Heeft u over alles afspraken gemaakt, dan kunt u naar de rechter. Als u beide overeenstemming heeft bereikt gaat dit schriftelijk, maar is de scheiding eenzijdig dan moet u voor de rechter verschijnen om uw verweer te doen. Gemiddeld duurt een scheiding 6 weken.
Scheidingsadvocaat
Als u zich afvraagt hoe dat zit met advocaten, in een scheiding in goed overleg is het aan te raden om een mediator in te schakelen. Zo komen gevoelens en goederen in een mooi stabiel evenwicht. Bij een echtscheiding die in minder goed overleg gaat kunt u allebei dezelfde advocaat nemen. Alleen bij een zogenaamde vechtscheiding of een eenzijdige scheiding moeten beide partners een eigen advocaat nemen die hun belangen behartigt.
Over de Auteur
Door middel van goed geschreven en informatieve korte teksten probeer ik mensen een handje te helpen in de vanzelfsprekende dingen, die eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen