Fases zwangerschap - Artikel Post - Artikel Marketing

Fases zwangerschap

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: sannevermeulen
Gezien: 465 | Aantal woorden: 883 | Datum: Thu, 22 Jan 2015 | 0 commentaar

Een zwangerschap wordt in de meeste gevallen blij gevierd. Er is een kindje op komst! Iedereen weet natuurlijk dat er een baby in de buik groeit tijdens een zwangerschap, zwangere vrouwen zijn daarnaast vaak op de hoogte van de trimesters en wat daarbij komt kijken. De zwangerschap kan echter in 4 fases worden gedeeld. Dit is afgestemd op de lichamelijke toestand van de vrouw. Vanaf het moment van de bevruchting, ook wel de conceptie genoemd, tot aan de bevalling, ook wel partus genoemd.

1e fase

De eerste fase van de zwangerschap is de periode van de eisprong, ofwel de ovulatie, tot aan de bevruchting van de eicel door een zaadcel. Tijdens deze fase is de kans klein dat je iets merkt van de bevruchting. Sommige vrouwen voelen echter wel hun eisprong, maar de kans dat er zich symptomen voordoen van de bevruchting zijn zeer gering.

2e fase

De tweede fase zijn de eerste 2 weken van de zwangerschap. Dit is voordat de vrouw overtijd is. Tijdens deze twee weken heeft de bevruchting van de eicel plaatsgevonden  in de eileider, in sommige gevallen in de baarmoeder. Enkele dagen na de bevruchting gaat de bevruchte eicel zich innestelen. Hierna gaat de bevruchte eicel zich ontwikkelen tot een embryo.

3e fase

De derde fase is week 3 tot en met week 11 van de zwangerschap. In deze fase kun je een zwangerschapstest doen en gaat je baby zich ontwikkelen. De lichaamsdelen, organen, het zenuwstelsen en de hersenen ontwikkelen zich. Je zult merken dat je lichaam hard aan het werken is tijdens deze fase, je kunt last krijgen van verschillende zwangerschapssymptomen en je kun de eerste echo laten maken bij de verloskundige.
4e fase

 

De vierde fase is week 12 tot aan de geboorte van de baby. Tijdens deze fase spreek je niet meer over een embryo, maar over de foetus. Je kunt er in deze fase achter komen wat het geslacht van de baby is, je kunt een 3d of een 4d echo laten maken en je kan je familie en vrienden laten weten dat je zwanger bent. Tijdens deze fase veranderd er wederom een hoop in je lichaam. De baby gaat groeien waardoor je zelf ook gaat groeien. Je buik wordt elke week meer zichtbaar.Over de Auteur

Sanne Vermeulen houdt van schrijven, ze schrijft over onderwerpen die ze zelf interessant vindt. Dit kan dus erg divers zijn.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo