Flirten op het werk: is het verstandig? - Artikel Post - Artikel Marketing

Flirten op het werk: is het verstandig?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 98 | Aantal woorden: 473 | Datum: | 0 commentaar

Als je fulltime werkt dan zie je je collega’s waarschijnlijk meer dan degene waar je een relatie mee hebt. Al die tijd die je met je collega’s doorbrengt leidt ertoe dat er hevig op los geflirt wordt op de werkvloer. De helft van de Nederlanders vindt een flirt of relatie op de werkvloer ongepast, tenzij ze zelf degene zijn die het doen. Is het wel zo slim om te flirten op het werk?

Mag het en is het verstandig?

Het is wel belangrijk dat je je vooraf afvraagt of een relatie met een collega wenselijk is. Soms is het binnen een bedrijf niet toegestaan om een relatie met een collega aan te knopen. Soms is de hiërarchische verhouding een probleem. De directeur die een relatie begint met zijn secretaresse of de arts die een verpleegster aan de haak slaat zijn daar bekende voorbeelden van. Hetzelfde geldt voor een Tweede kamerlid die een ongelijkwaardige relatie heeft met een medewerker van de fractie.

Flirten op het werk hoeft niet in ieder bedrijf een probleem te zijn, maar het kan wel degelijk tot problemen leiden. Dit gebeurt vooral als flirten overgaat naar meer. Als een meerdere een relatie begint met een medewerker dan kunnen collega’s het gevoel krijgen dat die persoon wordt voorgetrokken.

Wat als de flirt tot niets leidt?

Als je verliefd bent op een collega en je flirt met deze collega dan kan het natuurlijk zijn dat dit niet wordt beantwoord. Dat kan te maken hebben met het feit dat de collega simpelweg geen interesse in je heeft of dat hij of zij een partner heeft en deze relatie niet in gevaar wil brengen. Je zal dit hoe dan ook moeten accepteren. Als flirten stalken wordt heb je pas echt een probleem en kan het je je baan kosten. Als je echt verliefd bent op een collega en deze gevoelens worden niet beantwoord dan kan je in het ergste geval overplaatsing aanvragen of een andere baan zoeken.

Goed voor je werk

Volgens dit onderzoek zou een relatie op de werkvloer nog helemaal zo slecht nog niet zijn. Het zou zelfs positieve effecten hebben. De personen die een relatie op het werk hebben met een collega tonen meer interesse in het bedrijf. Deze verliefde werknemers zijn bovendien ook meer gemotiveerd om harder te werken vanwege hun partner, wat leidt tot meer productiviteit en effectiviteit.Over de Auteur

Nick is een fervent schrijver over alles wat te maken heeft met relaties, dating en seks.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[115 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo