FB pix Kerstpakketten krijgen niet vanzelfsprekend in Belgie - Artikelpost

Kerstpakketten krijgen niet vanzelfsprekend in Belgie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2048 | Aantal woorden: 404 | Datum: | 0 commentaar

Kerst wordt over de hele wereld gevierd, van Indonesië tot aan Argentinië en van Canada tot aan Rusland. Ondanks dat overal de kerstdagen plaatsvinden, viert ieder land, iedere cultuur en iedere streek het op zijn eigen manier. In Nederland is het bijvoorbeeld heel gebruikelijk dat werkgevers hun werknemers omstreeks de kerstdagen verrassen met een kerstpakketten idee of een eindejaarspakket bijvoorbeeld in de vorm van een wellnesspakket, een wijngeschenk of een ander personeelspakket. Maar hoe doen ze dit in andere delen van de wereld?

Vergelijking met Nederland 

Laten we eens in kijkje nemen bij onze Zuiderburen, de Belgen. De Belgen beleven de kerstdagen op ongeveer dezelfde manier als wij Nederlanders, een opmerkelijk verschil zit hem uiteindelijk in de kerstgeschenken. Waar, zoals eerder benoemd, Nederlanders voornamelijk kerstgeschenken ontvangen van hun werkgevers, lijkt dat er in België heel anders aan toe te gaan. 

In België komt het met enige regelmaat voor dat de werknemers een kerstcadeau kopen voor de werkgevers. Kerstgeschenken zoals citytrip, saunabezoek of diner zijn zeer populair. Ook een boekenbon en de bekende drankpakketten worden zeer vaak gegeven. De werknemers geven deze kerstcadeaus echter niet in hun eentje, vaak wordt er met alle werknemers wat geld bij elkaar gelegd om de baas te verrassen. De omgekeerde wereld zoals het hier in Nederland aan toe gaat dus. 

Waarom wordt de werkgever verrast?

De werknemers willen hun werkgever bedanken voor de mogelijkheid dat zij een jaar hebben mogen werken. Overigens niet zo raar in de huidige economische tijd, echter wel haaks op de kerst gewoonten in Nederland. Daarnaast is het ook opvallend dat het traditionele kerstpakket bij ons populairder is dan bij onze Zuiderburen. In België kiest men vooral voor tegoedbonnen, uitstapjes of elektronica. Een goedgevulde kerstdoos met lekkernij wordt in België daardoor een beetje ondergesneeuwd. 

Kortom, zo zien we maar weer dat het geven van kerstpakketten niet bij iedereen zo vanzelfsprekend is...! 

 Over de Auteur

Kerstpakkettenidee.nl is een toonaangevende organisatie in de wereld van kerstpakketten en eindejaarsgeschenken. Door middel van een gebruiksvriendelijke webshop maken wij het werkgevers eenvoudig om een mooi kerstgeschenk te bestellen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo