Mediation bij echtscheidingen heeft positieve effecten - Artikel Post - Artikel Marketing

Mediation bij echtscheidingen heeft positieve effecten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: LoraineQuel
Gezien: 1047 | Aantal woorden: 411 | Datum: Mon, 9 Jan 2012 | 0 commentaar

 

Hoewel een echtscheiding het einde van een relatie betekent, hoeft een scheiding niet ook daadwerkelijk het einde van het onderlinge contact tussen de ex-partners te betekenen. In sommige gevallen is een volledige beëindiging van het onderlinge contact na het einde van het huwelijk niet eens mogelijk. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er kinderen in het spel zijn. Om op basis van wederzijds respect uit elkaar te gaan – uiteraard ook in goed overleg – kan scheidingsbemiddeling een goede optie zijn.

 

Mediation bij een echtscheiding, dat is een synoniem voor scheidingsbemiddeling, maar het komt op hetzelfde neer. De mediator maakt emoties op een juiste manier bespreekbaar, zodat jij en je (aanstaande) ex-partner goed met elkaar kunnen overleggen en afspraken kunnen vastleggen zonder dat emoties hierbij de overhand houden. Onder begeleiding van een scheidingsbemiddelaar kunnen jij en je ex-partner onderhandelen over onder andere de verdeling van de gemeenschappelijke bezittingen, maar ook over de zorg voor en het gezag over de kinderen.

 

Mediation tijdens een echtscheiding kan ontzettend veel opleveren. Mediators beschikken over kennis en ervaring op meerdere gebieden: financiële zaken, juridische zaken, psychologische zaken, pedagogische zaken en fiscaliteiten kunnen allen besproken worden tijdens de mediation. Dat mediation bij een echtscheiding ook echt resultaat oplevert, bleek uit een onderzoek dat in 2006 werd uitgevoerd. Bijna 250 koppels werden gevolgd tijdens het traject van scheidingsbemiddeling en een twee-advocatenprocedure. Dit werd met elkaar vergeleken. De conclusies logen er niet om. Na mediation hielden kinderen meer blijvend contact met hun vader, er waren minder conflicten tussen beide ouders en er werd meer en beter overlegd over de opvoeding en de ontwikkeling van de kinderen.Over de Auteur

VHPA is een advocatenkantoor uit Dordrecht, gespecialiseerd in echtscheidingen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo